Το πιο όμορφο τμήμα του Βόλου μέσα στο σκουπιδαριό (φωτογραφίες)

«Καθαρή» η πόλη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βόλου

Η παραλία του Βόλου αδιαμφισβήτητα είναι το ομορφότερο σημείο της πόλης αν και δεν έχει υποστεί σχεδόν καμία αναβάθμιση εδώ και πολλά χρόνια. Πέρα από κάτι κρεμαστές γλάστρες κάτι ουσιαστικό δεν έχει γίνει. Παρόλα αυτά η ομορφιά της παραλίας είναι τόσο ξεχωριστή, που ακόμη κι αν έχει μείνει πίσω αρκετές δεκαετίες εξακολουθεί να εντυπωσιάζει.

Δυστυχώς όμως το παραλιακό μέτωπο εκτός από όμορφο, είναι και βρώμικο. Μία βόλτα να κάνει κανείς στην περιοχή προς τον Άναυρο θα αντικρίσει ένα σκουπιδαριό άνευ προηγουμένου. Πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, χαρτιά και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί στέκεται εκεί, μέσα στην ομορφιά της θέας του Παγασητικού.

Και μπορεί οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να έχουν σημαντική ευθύνη για το που πετούν τα σκουπίδια τους και το αναψυκτικό τους, όταν κάνουν βόλτα στην περιοχή, δεν νοείται όμως δήμος μίας τόσο τουριστικής πόλης να μην έχει βάλει τα δυνατά του, να μην έχει «τρέξει» καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για να διαφυλάξει το πιο όμορφο παραλιακό μέτωπο της Ελλάδας.

Να μην έχει τοποθετήσει κάδους, «έξυπνους» κάδους, κάδους ανακύκλωσης καινούργιους και όχι ξεχαρβαλωμένους, να μην  έχει κινητοποιήσει φορείς και συλλόγους για εθελοντικούς καθαρισμούς, να μην έχει κάνει δηλαδή δουλίτσα με τους δημότες του ουσιαστική για την πόλη.

Δυστυχώς η πεποίθηση του Δήμου ότι η πόλη είναι καθαρή δεν μας πείθει και δεν μας πείθει γιατί τα μάτια μας βλέπουν διαφορετικά πράγματα από αυτά της δημοτικής αρχής.

Δείτε εικόνες από το παραλιακό μέτωπο της πόλης:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.