Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Νέας Ιωνίας στηρίζει τις «Άσπρες Πεταλούδες»

Προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Νέας Ιωνίας Μαγνησίας συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και τα πρόσφερε στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Μάλιστα, η πληροφορία ότι στο συγκεκριμένο Ίδρυμα υπήρχαν ανάγκες σε είδη προσωπικής φροντίδας, καθαρισμού και τροφίμων κινητοποίησε το ΣΕΟ Νέας Ιωνίας. Με ανακοινώσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και με προσωπικές επαφές, τα παιδιά, οι έφηβοι, τα ενήλικα μέλη του ΣΕΟ μαζί με την Ομάδα Συνεργασίας, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν μια πολύ σημαντική ποσότητα από τα διάφορα είδη. Προχθές μέλη της ομάδας Οδηγών με το Αρχηγείο τους τα μετέφεραν και τα παρέδωσαν στο Ίδρυμα, εκ μέρους όλου του ΣΕΟ Νέας Ιωνίας.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του Οδηγισμού ασκούνται στο να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο, όλο τον χρόνο και όχι μόνο στις μεγάλες γιορτές. Η «καλή πράξη» αποτελεί μέρος της καθημερινότητας τους, ωστόσο κάθε χρόνο συνηθίζεται να πραγματοποιούνται συλλογικές «Καλές Πράξεις», γεγονός που έχει σημαντική αξία όχι μόνο για τη ζωή των αποδεκτών, αλλά και για την προσωπική εξέλιξη αυτών που τις πραγματοποιούν, δηλαδή όλων των συμμετεχόντων στην Οδηγική οικογένεια και κυρίως των παιδιών και των εφήβων.

Πρώτα συνειδητοποιούν ότι υπάρχει και μία πραγματικότητα πέρα από αυτή που ζουν. Παράλληλα ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους, καθώς αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα γύρω τους και ότι οι ενέργειές τους έχουν σημαντική σημασία. Στόχος είναι να καταλάβουν ότι έχουν μια τεράστια δύναμη στα χέρια τους. Τη δύναμη να χρησιμοποιούν την ενεργητικότητά τους για καλό σκοπό. Τη δύναμη να βοηθούν ζωές ανθρώπων. Τη δύναμη να αλλάζουν τον κόσμο, μέσα από μια καλή πράξη κάθε φορά. Με παρόμοια βιώματα τα παιδιά «οικοδομούν» στοιχεία της προσωπικότητας τους και εφοδιάζονται με αρετές και αξίες που θα τους συντροφεύουν στη μετέπειτα ζωή τους, σε μια ζωή ουσιαστική και δημιουργική. Μια καλή πράξη είναι σημαντική, πολλές καλές πράξεις μαζί μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και ο Οδηγισμός μέσα από τις Αξίες που καλλιεργεί, κάνει αυτή τη διαφορά εμφανή στην κοινωνία.

Με την Ευχή τα φετινά Χριστούγεννα να είναι χαρούμενα για όλους, το ΣΕΟ της Νέας Ιωνίας δίνει ακόμη μια φορά έμπρακτα το παράδειγμα αλλά και την υπόσχεση ότι αγωνίζεται με προσήλωση για μια κοινωνία χωρίς παθογένειες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.