Το Σωματείο Τυφλών ευχαριστεί Τροχαία και Δήμο για την αυτοψία

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», εκ μέρους όλων των μελών του, ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τον νέο Διοικητή της Τροχαίας κ. Στέλιο Βαρβάρη, την Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας κα Νατάσα Μορφογιάννη και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Άρη Σαββάκη για την αυτοψία που πραγματοποίησαν στους δρόμους του Βόλου, σχετικά με την διασφάλιση της ομαλής πρόσβασης και κίνησης όλων των ατόμων με αναπηρία.
«Η ανταπόκρισή σας στο αίτημα της κοινότητας των τυφλών της Μαγνησίας, καθώς και όλων των αναπηρικών συλλόγων, για το αυτονόητο και θεμελιώδες δικαίωμα στη πρόσβαση, ήταν άμεση. Ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, παράνομη στάθμευση σε ράμπες, πεζοδρόμια και αναπηρικούς χώρους στάθμευσης, καθώς και εμπόδια σε οδηγούς όδευσης τυφλών, καθιστούν εξαιρετικά αδύνατη την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, ως ανεξάρτητα και ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας.
Είθε η δράση και το έργο σας να βρει μιμητές και η αναπηρική κοινότητα να αποκτήσει επιτέλους ίσα δικαιώματα, με τα μέλη της να έχουν ίσες ευκαιρίες κοινωνικής εξέλιξης και ανέλιξης στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.