Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα για συμμετοχή την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 18.00 στο Θόλο του Πανεπιστημίου απευθύνει το ΞΕΚΙΝΗΜΑ τονίζοντας ότι «44 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών και του εργαζόμενου λαού ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών, κατεβαίνουμε στο δρόμο και διαδηλώνουμε! Τιμάμε στο δρόμο τους νεκρούς αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 και συνεχίζουμε τον αγώνα τους».

Η διεθνιστική Σοσιαλιστική οργάνωση τονίζει ότι διαδηλώνουμε απέναντι στα μνημόνια και στη λιτότητα, αντιπαλεύουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της δικτατορίας της αγοράς που επιτρέπει σε 8 ανθρώπους να έχουν όση περιουσία έχει το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού τη στιγμή που για την πλειοψηφία προσφέρει μόνο ανεργία, φτώχεια, πολέμους, δυστυχίες.
Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ δηλώνει ότι απαιτεί την παραδειγματική καταδίκη όλων των κατηγορούμενων της Χρυσής Αυγής και αγωνίζεται για να τσακιστεί ο φασισμός με «όπλο» τη μαζική και ενωτική αντιφασιστική οργάνωση και πάλη.

Τέλος, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει γίνει υπηρέτης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και στο όνομα της Αριστεράς κάνει ότι έκανε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Για να μπει τέλος στη λιτότητα και για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα χρειάζεται πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και αγώνας για το χτίσιμο της σοσιαλιστικής κοινωνίας, τονίζει η διεθνής σοσιαλιστική, προσθέτοντας ότι «είναι απαραίτητο όσο ποτέ να παλέψουμε για να χτιστεί μια νέα μαζική Αριστερά, που θα παλεύει ενωτικά και μαχητικά για τα μικρά και μεγάλα καθημερινά προβλήματα, και που ταυτόχρονα θα έχει διεθνιστικό χαρακτήρα και εσωτερική δημοκρατία, με εμπιστοσύνη και σεβασμό προς το μαζικό κίνημα και με ένα ξεκάθαρα σοσιαλιστικό πρόγραμμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.