Τον Δήμο Βόλου δείχνει ως υπεύθυνο το Υπ. Εσωτερικών για την άθλια κατάσταση του Ανοιχτού Θεάτρου στη Ν. Ιωνία

Δεν έχει απαντήσει εδώ και ενάμιση μήνα σε σχετικό έγγραφο του Υπουργείου!

Την άθλια εικόνα που παρουσιάζει το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας, με σπασμένα καθίσματα, σκουπίδια και απομεινάρια βανδαλισμών είχε αναδείξει τον Ιανουάριο το Magnesianews, ενώ το θέμα έφερε στην Βουλή με ερώτησή του το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, τι προτίθεται να κάνει προκειμένου αυτό το κόσμημα του πολιτισμού να ξαναβρεί την αίγλη του. Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε στη σχετική ερώτηση δείχνοντας ουσιαστικά τον Δήμο Βόλου ως υπεύθυνο για την επαναφορά στην πρότερη κατάσταση του θεάτρου, ενώ σημειώνει πως από τις 9 Φεβρουαρίου του απέστειλε σχετικό έγγραφο ζητώντας ενημέρωση και ο Δήμος ενάμιση μήνα μετά και δεν έχει απαντήσει στο Υπουργείο! Στην απάντηση του ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «στον Δήμο Βόλου Νομού Μαγνησίας, έχει κατανεμηθεί από τους Κ.Α.Π. έτους 2020, για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, ποσό ύψους 1.770.060,00€, ενώ ίδιο ποσό έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στον εν λόγω Δήμο και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Η περαιτέρω διαχείριση των πιστώσεων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων υπό την εποπτεία του Κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και στον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.
Επίσης, από το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων με την ονομασία «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. πρωτ. 30292/19-04-2019 (Α.Δ.Α.:68Γ3465ΧΘ7-Ψ25) απόφασης επιχορήγησης των δήμων της χώρας, για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, ο Δήμος Βόλου χρηματοδοτήθηκε με ποσό ύψους 1.466.700,00€.
Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», έχει εκδώσει τη υπ’ αριθμ. πρωτ. 14576/24-07-2020 (Α.Δ.Α.: ΨΤΤΡ46ΜΤΛ6-ΦΨΨ) Πρόσκληση ΑΤ06, με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση», όπου ο Δήμος Βόλου δύναται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης, σύμφωνα με τις οριζόμενες προϋποθέσεις, για περιοχές εντός αστικού ιστού στο πλαίσιο των κατωτέρω Μέτρων: Μέτρο IV: Παρεμβάσεις αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού, αποκατάστασης και επανάχρησης για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας Μέτρο V: Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης και ολοκληρωμένης ανάπτυξης των αστικών περιοχών και του οικιστικού περιβάλλοντος.
Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία από το Δήμο Βόλου, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 9891/09-02-2021 έγγραφο και, μόλις περιέλθει η σχετική απάντηση, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας». Από την απάντηση του Υπουργείου καταλαβαίνει κανείς πως ο Δήμος απαξιώνει να απαντήσει στο υπουργείο από ποιο κονδύλι να φτιάξει στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο, το οποίο ακόμη ρημάζει…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.