Τρία χρόνια προσπάθειας για το εκθετήριο εκκλησιαστικών κειμηλίων

Το πρώτο στη Μαγνησία με 270 αξιόλογα εκθέματα

Τρία χρόνια απαιτήθηκαν για να δώσει καρπούς η προσπάθεια που ξεκίνησε η τοπική Εκκλησία, για τη δημιουργία στη Μακρινίτσα του πρώτου στη Μαγνησία εκθετηρίου εκκλησιαστικών κειμηλίων που ονομάζεται «Μήτηρ Θεού η Οξεία Επίσκεψις». Στο μουσείο φιλοξενούνται 270 αξιόλογα εκθέματα, που υπήρχαν σε εκκλησίες και ξωκκλήσια της Μακρινίτσας, χρονολογούνται από τον 16ο ως τον 19ο αιώνα, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με διήμερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο, που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με τίτλο «Εκκλησιαστικά κειμήλια: Από τη λειτουργική χρήση στη μουσειακή προβολή».

?????????????????????????????????????????????????????????

Στο σημαντικό αυτό θέμα αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελος της ΙΜΔ Δαμασκηνός Κιαμέτης και η Μαρία Νάνου, θεολόγος και ιστορικός Βυζαντινής τέχνης.

Ευχή του Μητροπολίτη είναι το εκθετήριο της Μακρινίτσας να λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλες περιοχές του Πηλίου, όπου επίσης υπάρχουν εκκλησιαστικοί θησαυροί, ενώ τόνισε ότι με το μουσείο, αναβαθμίζεται το πολιτιστικό απόθεμα της Μακρινίτσας, που διαθέτει ακόμη Λαογραφικό Μουσείο και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου μπορεί να περιηγηθεί ο επισκέπτης, αλλά και οι μαθητές σχολείων.
Το μουσείο θα στεγαστεί σε χώρο 300 τ.μ. κοντά στην πλατεία, στον πρώτο όροφο του κτιρίου με τις καμάρες, ενώ θα λειτουργεί 365 ημέρες τον χρόνο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.