Οριστικά διακόπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Μετά από τρεις αποχωρήσεις των πλειοψηφίας και μη αποχώρηση των συγκεντρωμένων


Οριστική ήταν τελικά στις 8 το βράδυ η διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, καθώς η Δημοτική Αρχή δεν δεχόταν να δώσει το λόγο στους συγκεντρωμένους που γέμισαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόλου και αφού προηγήθηκαν τρεις προσωρινές διακοπές με αποχωρήσεις του Προεδρείου του Δ.Σ. και των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Εκπρόσωποι των πολιτών βρέθηκαν την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Βόλου και όταν αρχικά εκπρόσωπος των συγκεντρωμένων ζήτησε το λόγο για πέντε λεπτά, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Μουλάς είπε ότι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. και τελικά το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και η πλειοψηφία αποχώρησε.

Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους ο Στέλιος Λημνιός είπε ότι η Δ.Α. δεν δέχτηκε να ακούσει το αίτημα των συγκεντρωμένων για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ενώ διαμήνυσε ότι δεν θα αποχωρήσουν «Αν κάποιος είναι να φύγει είναι αυτοί και όχι εμείς», δήλωσε ο Στέλιος Λημνιός.
Μετά την αποχώρηση της πλειοψηφίας οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και φώναζαν συνθήματα όπως «όχι στην καύση σκουπιδιών».

Και δεύτερη διακοπή
Μετά από περίπου 15 λεπτά της ώρας οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας επέστρεψαν στην αίθουσα, ο Στέλιος Λημνιός ζήτησε ξανά το λόγο και είπε όλος ο κόσμος ανησυχεί για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ζήτησε να ακουστεί η άποψή τους.
«Να μας δώσετε το λόγο για πέντε λεπτά. Ανησυχούμε για μας και για τα παιδιά μας. Σεβαστείτε το λαό του Βόλου», δήλωσε ο κ. Λημνιός προς τον κ. Μουλά.

Ο κ. Μουλάς, διέκοψε για δεύτερη φορά τη συνεδρίαση, προκειμένου όπως είπε «να ηρεμήσουν τα πνεύματα».

Οι συγκεντρωμένα φώναζαν συνθήματα «έξω η μαφία από το Δημαρχείο».
Στη διάρκεια της δεύτερης διακοπής, οι συγκεντρωμένοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφίας αποφάσισαν να παραμείνουν στο Δημαρχείο και να μην αποχωρήσουν.

Ακολούθησε νέα διακοπή
Περίπου 35 λεπτά μετά την πρώτη προσπάθεια έναρξης της συνεδρίασης, η συνεδρίαση ξεκίνησε ξανά, με τον Στέλιο Λημνιό να ζητά το λόγο και τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν «θέλουμε το λόγο».
Τελικά και μετά από συζήτηση περίπου πέντε λεπτών που δεν οδήγησε κάπου, δέκα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα, ακολούθησε και νέα αποχώρηση της πλειοψηφίας και η τρίτη διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε έντονο διάλογο ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Μουλάς είπε ότι η νομοθεσία δεν έχει όρους, ενώ έντονο διάλογο είχε και ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου με τον Στέλιο Λημνιό.
Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμαζαν τους συμβούλους κατά την αποχώρησή τους, ενώ αποφάσισαν εκ νέου να παραμείνουν στο Δημαρχείο.

Οριστική διακοπή για αύριο το μεσημέρι
Τελικά το Προεδρείο του Δ.Σ. και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, στις 19.45 μπήκαν ξανά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Γιώργος Μουλάς ζήτησε να κατέβει το πανό που είχε αναρτηθεί.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής είπε ότι η Δ.Α. υπεκφεύγει και ζήτησε να ληφθεί απόφαση πότε θα γίνει ειδική συνεδρίαση για το θέμα.
Ο Θωμάς Κλημόπουλος να δοθεί ο λόγος στους συγκεντρωμένους και τόνισε ότι κινδυνεύει η υγεία όλων, ενώ αντίδραση υπήρξε και από άλλους δημοτικούς συμβούλους και ο Μιχ. Μιτζικός είπε να δοθεί ο λόγος στους συγκεντρωμένους και να μη διακοπεί το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τελικά, στις 8 το βράδυ αποφασίστηκε εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από δημοτικούς συμβούλους και συγκεντρωμένους, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διακοπεί για αύριο Τρίτη στη 1.30 το μεσημέρι.

Ραντεβού Μπέου – Lafarge
Στο ενδιάμεσο της τελευταίας διακοπής το μέλος της κίνησης πολιτών Μάρκος Βαξεβανόπουλος ενημέρωνε τους συγκεντρωμένους ότι έγιναν τρις συναντήσεις του σε αργία δημάρχου Αχ. Μπέου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lafarge στην Αθήνα, είπε και έκανε λόγο για καλοσχεδιασμένη εξέλιξη αναφερόμενος στην κατασκευή μονάδας srf στον ΧΥΤΑ Βόλου. Ο ίδιος έδειξε φωτογραφίες από τη συνάντηση και ζήτησε περισσότερο κόσμο στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο Τρίτη, στη νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.