Βγήκε στον Παγασητικό η τράτα του Τμήματος Ιχθυολογίας του ΠΘ- Ξεκινά η έρευνα για την κατάσταση του κόλπου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το Εργαστήριο Θαλάσσιας Βιολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο πειραματική αλιεία με τράτα, στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού προγράμματος «Ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο οικολογικής διαχείρισης Παγασητικού κόλπου: αντιμετωπίζοντας τις προσκλήσεις τις κλιματικής αλλαγής και των ανθρωπογεννών πιέσεων», με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθηγητή του Τμήματος, κ. Βαφείδη Δημήτρη.

Βασικοί πυλώνες του Τμήματος, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά  είναι η παραγωγή αξιόπιστης επιστημονικής γνώσης, η ουσιαστική εκπαίδευση των φοιτητών και η ενεργή σύνδεση με την τοπική κοινωνία. Αυτοί οι πυλώνες αντικατοπτρίζονται πλήρως στους στόχους του προγράμματος, που στοχεύει στην αειφορική διαχείριση του ευαίσθητου και ιδιαίτερου οικοσυστήματος του Παγασητικού κόλπου και στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών στην περιοχή.

Ακαδημαϊκοί, ερευνητές και φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία αυτές τις δύο ημέρες να συλλέξουν δείγματα από τον Παγασητικό, ώστε να δουν το ιχθυακό απόθεμα, αλλά και να διερευνήσουν την κατάσταση του κόλπου, μετά και τις πλημμύρες αλλά και το φαινόμενο των νεκρών ψαριών και του πρόσφατου φαινομένου ρύπανσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.