«Βήματα καρδιάς, ανάσες ζωής» στον Βόλο

Εκδήλωση με στόχο την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου του πνεύμονα

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων (Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α), σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας FairLife Lung Cancer Care, διοργανώνει στην όμορφη πόλη του Βόλου την ετήσια φθινοπωρινή της εκδήλωση με τίτλο «Βήματα καρδιάς, ανάσες ζωής».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, που υπογράφει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων Χριστόφορος Ν. Φορούλης, καθηγητής Θωρακοχειρουργικής Α.Π.Θ. «ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την αξία της σωματικής άσκησης στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου του πνεύμονα.
Η εκδήλωση ξεκινάει με δύο στρογγυλές τράπεζες τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου 2021 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Valis» στην Αγριά Βόλου, οι οποίες θα αναφέρονται στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ομιλητές και σχολιαστές είναι καταξιωμένοι επιστήμονες, τόσο από τη Θεσσαλία, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ανάμεσα στις δύο στρογγυλές τράπεζες θα φιλοξενηθεί η πέραν των καθιερωμένων ομιλία του νέου Ambassador της FairLife, διεθνούς ορειβάτη Νίκου Μαγγίτση, ο οποίος είναι ο μόνος Έλληνας αλπινιστής που έχει ολοκληρώσει το εγχείρημα των «7 κορυφών», δηλαδή έχει ανεβεί στις επτά υψηλότερες κορυφές του πλανήτη, σε καθεμία από τις επτά ηπείρους (Έβερεστ, Ακονκάγκουα, Μακ Κίνλεϊ, Κιλιμάντζαρο, Ελ Μπρους, Βίνσον, και Κάρστενσζ).
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής 10 Οκτωβρίου 2021 με ένα περίπατο στην παραλία του Βόλου. Σκοπός του περιπάτου είναι να προβληθεί στο ευρύ κοινό η μεγάλη αξία της καθημερινής άσκησης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου και στην πρόληψη διαφόρων νοσημάτων.
Η επιστημονική εκδήλωση είναι υβριδική και η παρακολούθηση μπορεί να γίνει με φυσική παρουσία στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Valis» ή διαδικτυακά από τη livemedia (www.livemedia.gr/hsvolos21). Η εκδήλωση μοριοδοτείται με 4 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το τελικό πρόγραμμα βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://medevents.gr/congress/hsvolos21?lang=1

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.