Μια απίστευτη ιστορία έφερε στη δημοσιότητα η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κ. Βιολέττα Καντόλα, κάνοντας γνωστό ότι το παιδί της γλίτωσε χθες από θαύμα, όταν έπεσε το καζανάκι της τουαλέτας του σχολείου πάνω του! Το παιδί βγήκε από τις τουαλέτες μούσκεμα και σοκαρισμένο, με την κ. Καντόλα, να κάνει την ιστορία αυτή γνωστή και μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη να υπογραμμίζει ότι υπάρχουν σύλλογοι που ζητούν πράγματα για τα σχολεία τους, όμως η απάντηση που λαμβάνουν από τον Δήμο είναι ότι στις περιοχές τους δεν παίρνουν ψήφους και δεν τους δίνουν όσα ζήτησαν!
Όπως είπε η κ. Καντόλα, το κοριτσάκι της που φοιτεί στην Γ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διμηνίου- Αισωνίας χθες είχε μια τραυματική εμπειρία όταν ξηλώθηκε το καζανάκι της τουαλέτας και λίγο έλειψε να της έρθει στο κεφάλι.
«Έστειλα το παιδί σχολείο, να παρακολουθήσει μάθημα. Κάποια στιγμή όταν ήμουν στη δουλειά μου στο δικαστήριο, δέχτηκα τηλεφώνημα από το σχολείο ότι το παιδί μου βράχηκε και πρέπει να πάω ρούχα στο σχολείο. Θεώρησα ότι ήταν κάποιο ατύχημα ,γιατί είναι αρκετά μεγάλη για να βραχεί μόνη της. Έστειλα τον σύζυγό μου για να πάει ρούχα στο σχολείο, ο σύζυγός μου ζήτησε εξηγήσεις στο σχολείο γιατί το παιδί μου ήταν μούσκεμα και ο Διευθυντής ζήτησε συγνώμη για την κατάσταση του κτηρίου και μας είπε ότι κατά τη διάρκεια που το παιδί μου ήταν στην τουαλέτα, έπεσε το καζανάκι», είπε η κ. Καντόλα, εξηγώντας ότι οι τουαλέτες στο σχολείο είναι «τούρκικες» και έχουν μπει αυτοσχέδιες προεκτάσεις στις αλυσίδες που τραβά κανείς, για να μπορούν να το φτάσουν τα παιδιά.
Το κοριτσάκι μάλιστα εξομολογήθηκε στη μητέρα του ότι το καζανάκι ήταν κολλημένο με κάτι σαν χαρτοταινία, δηλαδή ήταν ήδη χαλασμένο.
«Ξεκόλλησε όλο το καζανάκι και έπεσε το νερό και έλουσε το παιδί μου, χωρίς να πέσει πάνω στο παιδί μου, το καζανάκι έπεσε κάτω, το πήρε πλάγια το παιδί μου. Ήταν ήδη σπασμένο και κολλημένο. Το παιδί σοκαρίστηκε και το πήραμε από το σχολείο και το φέραμε σπίτι», τόνισε η κ. Καντόλα.
Παίρνει πράγματα όποιος επιλέγεται από τη δημοτική αρχή- Δεν μιλούν γιατί φοβούνται
Με αφορμή όμως αυτό το περιστατικό η κ. Καντόλα δεν δίστασε να αποκαλύψει και πράγματα που συμβαίνουν στον χώρο των σχολείων και έχουν σχέση με τα κονδύλια που προωθούνται σε κάθε ένα από αυτά.
«Οι σχολικές επιτροπές ήταν μία λύση σε όλα αυτά τα ζητήματα, γιατί ήταν πιο ευέλικτες και λειτουργούσαν πιο γρήγορα. Με μεγάλη ευσυνειδησία των λιγοστών υπαλλήλων που δουλεύουν σε αυτές τις επιτροπές. Αυτές πήγαν στον Δήμο και ο Δήμος δεν δουλεύει με την ίδια ευελιξία. Ο Δήμος έχει δημοτική επιτροπή, δημοτικά συμβούλια και δουλεύει με αυτές τις διαδικασίες.
Ακόμη κι όταν λειτουργούσαν όμως οι σχολικές επιτροπές αυτόνομα και πάλι τα χρήματα δεν δίνονταν ισότιμα σε όλα τα σχολεία. Έπρεπε να έχεις μια πολύ καλή σχέση με τη δημοτική αρχή, να είσαι αρεστός. Έχει τύχει να μου πουν προηγούμενοι σύλλογοι στο σχολείο, ότι ζήτησαν πράγματα για το σχολείο κι έλαβαν απάντηση ότι δεν ψηφιζόμαστε εκεί, οπότε γιατί να σας δώσουμε.
Αυτά συμβαίνουν στην πόλη και να τα λέμε καθαρά με το όνομά τους.
Το έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι υπάρχει αυτό το κλίμα φόβου. Αυτό προσπαθήσαμε να το σπάσουμε. Και δεν μιλάει κανείς, αυτά λέγονται στα πηγαδάκια. Εγώ τα λέω δημόσια και δεν φοβάμαι. Εάν πάθαινε κάτι το παιδί μου χθες ουαί κι αλίμονο τους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Καντόλα.
Αντιλήφθηκα ότι η πλάστιγγα βαρύνει προς το ίδιον συμφέρον
Η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος πια της Συμμαχίας για τον Βόλο με επικεφαλής τον Νίκο Παπαπέτρο, υπήρξε στην πρώτη θητεία της δημοτικής αρχής Μπέου, μέλος της και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος.
Βλέποντας όμως όσα συμβαίνουν στην πόλη η ίδια αποχώρησε καθώς όπως υπογράμμισε είδε ότι είδε πως η πλάστιγγα βάρυνε προς τον ίδιον συμφέρον κι όχι προς το συμφέρον της πόλης.
«Τις επιλογές μου και το παρελθόν μου πάντοτε το στηρίζω. Όταν γνώρισα τον κ. Μπέο και ήρθε να ζητήσει τη βοήθειά μου για να αλλάξει την πόλη, πίστευα ότι θα κάνει κάτι γι’ αυτή την πόλη και όχι για τον εαυτό του, ότι το βάρος θα έπεφτε στην πόλη, αυτό πίστευα.
Ξεκινάω πάντα με καλή πίστη και με γνώμονα το μη χείρον, βέλτιστον. Επιλέγω το καλύτερο που μπορώ εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Όταν αντιλήφθηκα ότι η πλάστιγγα βαρύνει προς το ίδιον συμφέρον και όχι προς το συμφέρον της πόλης, όσο καλό κι αν είναι το προπέτασμα καπνού από τα χριστουγεννιάτικα κτλ, αποχώρησα», είπε και τόνισε πως η πόλη χρειάζονταν και τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς όμως πρώτα έπρεπε να γίνουν όλα αυτά που «καίνε».
«Δεν στολίζουμε στα σπίτια μας, αν το καζανάκι κρέμεται. Φτιάχνουμε το καζανάκι πρώτα και βάζουμε και τα λαμπάκια. Έτσι κινούμαστε και στην πόλη. Κάνουμε πρώτα αυτά που καίνε», σχολίασε.
Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι όσο λάθος έκανε με την επιλογή της εκ του αποτελέσματος, τη διόρθωσε στον βαθμό που μπορούσε. Σημείωσε ωστόσο ότι στην πρώτη τετραετία κάποια πράγματα έκανε η δημοτική αρχή και ανέφερε πως είναι άδικο αυτά να μηδενίζονται.
«Εγώ ανέλαβα το μερίδιο της ευθύνης μου και το διόρθωσα στο σημείο που μπορούσα. Η συνείδησή μου είναι καθαρή απέναντι στους Βολιώτες, ήταν πάντα καθαρή», είπε και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά «Το λάδι όταν το βάζεις στο νερό, είναι στο ίδιο ποτήρι, αλλά ποτέ δεν αναμειγνύονται. Σκεφτείτε εμένα με αυτή τη δημοτική αρχή, πάντα ήμουν έτσι σαν το λάδι και το νερό, ακόμη κι όταν ήμουν μέλος της».
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
































