Βιωματικά εργαστήρια στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου από την Πρόταση Ζωής

Το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, πραγματοποίησε τρία βιωματικά εργαστήρια στις τάξεις Α΄, Β΄ και Δ΄ του 26ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, μετά από πρόσκληση της  διευθύντριας του σχολείου κας Ελένης Φούντα.

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου κ.κ. Σοφία Μητρίτσια, Κοινωνική Ανθρωπολόγος και Μαρία-Αγγελική Μυλωνάκη, Ψυχολόγος επισκέφθηκαν το σχολείο στις 1 και 14 Απριλίου 2022 και πραγματοποίησαν βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές/-τριες. Με δραστηριότητες καθοδηγούμενης χαλάρωσης, χρήση εικαστικών μέσων, δουλειά σε μικρές ομάδες και συζήτηση στην ολομέλεια αναπτύχθηκαν τα θέματα «Εγώ και οι άλλοι – Συνυπάρχουμε αρμονικά» και «Διαχείριση των Συγκρούσεων».

Η Πρόταση Ζωής ευχαριστεί θερμά τη διεύθυνση, τους/τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Ανδρονίκη Γεωργαλή, Ιωάννη Κατσάρη και Ανθή Παπαργύρη για τη συνεργασία, καθώς και τους μαθητές/-τριες για την ενεργή συμμετοχή τους.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.