Βολιώτης εγκλωβίστηκε στις κεραίες στα Χάνια Πηλίου

Επιχείρηση απεγκλωβισμού Πυροσβεστικής και εθελοντή και φίλου του

Λόγω της χιονοθύελλας από νωρίς το απόγευμα στην κορυφή του Πηλίου, εγκλωβίστηκε ένας 55χρονος Βολιώτης που είναι ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, είχε πάει να κάνει επισκευή κεραίας ραδιοφωνικού σταθμού επιχείρηση απεγκλωβισμού του, στέφθηκε από επιτυχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος άνδρας βρέθηκε στο σημείο του Πλιασιδιού, που βρίσκεται οι ραδιοφωνικές κεραίες, αλλά λίγο μετά τις 5 τον έπιασε χιονοθύελλα, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστεί και να χαθεί.

Ευτυχώς, είχε την ψυχραιμία να καλέσει τον τεχνικό του ραδιοφώνου του, που ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στις 6 το απόγευμα και ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού του. Φίλος του ξεκίνησε με εκτός δρόμου αυτοκίνητο και τον προσέγγισε, λίγο μετά τις 7 το βράδυ και άρχισαν να κατεβαίνουν την πλαγιά προς το δρόμο, πεζοί.

Στο μεταξύ, στη διασταύρωση του δρόμου στα Χάνια με τις κεραίες, έφτασαν πυροσβεστικά οχήματα και ο εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, με τη συνδρομή εκχιονιστικού μηχανήματος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τελικά, οι πυροσβέστες προσέγγισαν με όχημα μετά τις 7 το βράδυ τον 55χρονο με τον φίλο του, που τους βοήθησαν στην πορεία τους προς το δρόμο, όπου τελικά έφτασαν μετά τις 8.30 τη νύχτα.
Αυτή την ώρα, ο 55χρονος επιβιβάστηκε στο εκτός δρόμου αυτοκίνητο του φίλου του από τη Ζαγορά και κατευθύνονται προς Βόλο.

Σημειώνεται ότι επί τόπου πήγε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά όταν διαπίστωσε ότι ο 55χρονος είναι καλά στην υγεία του και δεν ήταν τραυματισμένος, αποχώρησε.
Στο σημείο των κεραιών υπάρχουν περίπου 50 εκατοστά χιονιού, ενώ ο δρόμος προς Χάνια είναι καθαρός από εκχιονιστική μηχανήματα.

Φωτογραφίες: Βασίλης Ηλιόπουλος – Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.