Βολιώτης ζήτησε από… πελάτισσα 837 € για να «λαδώσει» τραπεζικό και να εγκριθεί δάνειο!

Καταδικάστηκε ηλικιωμένος για συνέργεια σε απάτη

Σε φυλάκιση 9 μηνών με αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 78χρονο Βολιώτη, που κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε απάτη, με αφορμή ανάρτηση σε Μέσο Κοινωνικό Δικτύωσης για χορήγηση δανείων.
Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο δια συνηγόρου και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έδινε δάνεια.
Ο ηλικιωμένος ισχυριζόταν πως πωλούσε δάνεια μίας τραπεζικής εταιρίας μέσω διαδικτύου. Μία γυναίκα, Βουλγαρικής καταγωγής, ήρθε σε επικοινωνία μαζί του λέγοντάς του ότι θέλει ένα δάνειο ύψους 5.000 €.
Ο 78χρονος κατηγορούμενος, εξήγησε στην παθούσα πως, προκειμένου να μπορέσει να λάβει εξουσιοδότηση παροχής δανείου ύψους 5.000 €, ενώ το όριο δανειοδότησης της τράπεζας ήταν 3.000, έπρεπε να “λαδώσουν” έναν υπάλληλο της εταιρίας. Με αυτό τον τρόπο, ο κατηγορούμενος κατάφερε να αποσπάσει από τον λογαριασμό της παθούσας 837 €.
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι ο ηλικιωμένος, έπεσε και ο ίδιος θύμα απάτης μιας εταιρίας που έχει έδρα στο εξωτερικό, η οποία προσλάμβανε κόσμο για να δίνει δάνεια, προσελκύοντας πελάτες.
Η αλλοδαπή κατέθεσε μήνυση κατά του ηλικιωμένου για απάτη, βλέποντας ότι παρόλο που πλήρωσε τα χρήματα για τον υπάλληλο, δεν πήρε ποτέ το δάνειο που ζήτησε.
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του νομικού, ο κατηγορούμενος θα δώσει στην γυναίκα από τη Βουλγαρία τα χρήματα που έδωσε για να δωροδοκηθεί υπάλληλος για να εγκριθεί το δάνειό της, διότι ο κατηγορούμενος έχει έναν δεσμευμένο λογαριασμό από τη συγκεκριμένη εταιρία και όταν ο λογαριασμός αποδεσμευτεί είναι διατεθειμένος να της δώσει ποσό 600 €.
Το Δικαστήριο δεν πείστηκε και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 μηνών, με αναστολή, καθώς και στα έξοδα της δίκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.