Βόλος: 375 ευρώ για ενοικίαση κατοικίας 45τμ- Πότε ξεκινά το ΣΔΙΤ για τη Βαμβακουργία

φωτογραφία αρχείου
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε 1,5 μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΣΔΙΤ, με την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ προκειμένου να προχωρήσει η αναμόρφωση της Βαμβακουργίας, η οποία θα μεταμορφωθεί σε κυψέλη παιδείας και πολιτισμού του τοπικού Ιδρύματος.
Όπως ανακοίνωσε ο Πρύτανης του ΠΘ κ. Μπιλλίνης στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε , σε 1,5 μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, την ανάδοχο εταιρεία. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης ορισμένων δικαιολογητικών και της εγγυητικής επιστολής.
Τα κουφάρια της Βαμβακουργίας θα δώσουν τη σκυτάλη σε πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, σχολή ΑΜΕΑ, ερευνητικά εργαστήρια, φοιτητικές εστίες, φοιτητική λέσχη, πολυχώρο πολιτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις, αστικές λειτουργίες (υπηρεσίες, καταστήματα), κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.
Από τα πιο σημαντικά σημεία, στην αναγέννηση της περιοχής της Βαμβακουργίας είναι η ανέγερση φοιτητικών εστιών, μιας και το ΠΘ στον Βόλο διαθέτει αυτή τη στιγμή μόλις 40 δωμάτια. Υπολογίζεται ότι τα δωμάτια των εστιών που θα ανεγερθούν θα είναι 300.
Σημειώνεται ότι το ΣΔΙΤ αφορά σε ανέγερση φοιτητικών εστιών τόσο στον Βόλο όσο και στη Λαμία, πόλεις που εδρεύει το ΠΘ.
Στο κόκκινο οι τιμές των ενοικίων
Η ανέγερση των φοιτητικών εστιών αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από τους φοιτητές, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για διαμερίσματα στον Βόλο. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της της Geoaxis, σε σχέση µε το 2015 παρατηρείται σαφώς µικρότερος αριθµός φοιτητικών διαµερισµάτων, καθώς περίπου 15%-20% των ακινήτων έχουν µετατραπεί σε καταλύματα βραχυχρόνιας µίσθωσης, πανελλαδικά. Σε ότι αφορά στον Βόλο, τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί και κοστίζουν 8,28 ευρώ τ.μ., δηλαδή μία κατοικία 45 τ.μ. νοικιάζεται για 375 ευρώ τον μήνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.