«Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία»: Μικροπολιτικά συμφέροντα στη μεταφορά της λαϊκής αγοράς

Τονίζει ότι η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για τους όρους λειτουργίας τους

Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου αδιαφορεί για τους όρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών, αυθαιρετεί και άλλαξε με το έτσι θέλω και κατά παράβαση των ισχυόντων κανόνων, μεταξύ των οποίων και η επιλογή του χώρου, τον χώρο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς μεταφέροντας τον από την οδό Νικηταρά στην οδό Αγίων Αναργύρων, καταγγέλλει η παράταξη «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία», με επικεφαλής τον Απόστολο Παπαδούλη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «η παράταξή μας «ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» είναι από τους πρώτους που αναγνωρίζει ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει εξασφαλισμένη νομιμοποίηση να αποφασίζει με την άνεση της πλειοψηφίας, που της έχουν χαρίσει οι Βολιώτες. Ουδέποτε, όμως αναγνωρίσαμε ότι η έννοια της αυθαιρεσίας, του «έτσι γουστάρω» και της δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι έννοιες ταυτόσημες, που συνυπάρχουν.

Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί η Δημοτική Αρχή για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον κακό χαρακτήρα και τις αδυναμίες της και επέλεξε να κάνει την απαράδεκτη υπέρβαση της νομιμότητας των ενεργειών της, αδιαφορώντας παντελώς για τους όρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Άλλαξε με το έτσι θέλω και κατά παράβαση των ισχυόντων κανόνων, μεταξύ των οποίων και η επιλογή του χώρου, τον χώρο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς μεταφέροντας τον από την οδό Νικηταρά στην οδό Αγίων Αναργύρων. Γιατί; Γιατί έτσι ήθελε.

Μολονότι από τις ισχύουσες διατάξεις προβλέπεται η έκδοση, στην προκείμενη περίπτωση, τροποποίηση του υφιστάμενου κανονισμού λειτουργίας,
• δεν προέβη όπως όφειλε σ’ αυτήν,
• δεν ζήτησε τη γνώμη της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής για τις επιπτώσεις από την λειτουργία της στην οδό Αγίων Αναργύρων,
• δεν έλαβε υπόψη της ότι παρεμποδίζεται η λειτουργία του δικτύου της συγκοινωνίας και η λειτουργία της εκκλησίας, ότι δυσχεραίνεται ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων και ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η εύκολη πρόσβαση στο κοινό,
• δεν ζήτησε τη γνώμη της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ώστε αυτή να γνωμοδοτήσει, όπως προβλέπεται για την έκδοση της διοικητικής πράξης τροποποίησης της κανονιστικής διάταξης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

Είναι προφανές ότι η μεταφορά της λαϊκής αγοράς εντάσσεται σε μικροπολιτικά συμφέροντα της Δημοτικής Αρχής και στο μόνιμο επιχείρημά της ότι «εμάς ψήφισε ο κόσμος, εμείς αποφασίζουμε». Είναι αυτονόητο όμως ότι το αποφασίζουμε έχει ως προϋπόθεση
• την τήρηση της νομιμότητας, η οποία στην προκείμενη περίπτωση δεν τηρήθηκε,
• την λήψη υπόψη της γνώμης των κατοίκων, για την οποία η Δημοτική Αρχή αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα η απόφασή της να περιορίζεται στο εμείς διατάσουμε.

«Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή και την καλούμε να συμμορφωθεί με τα αυτονόητα. Αν δε συντρέχουν λόγοι, σοβαροί και ουσιώδεις, που επιβάλλουν την αλλαγή του χώρου λειτουργίας της λαϊκής, τους οποίους αυτή γνωρίζει, την καλούμε να ενεργήσει συντεταγμένα», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.