Βόλος: Αντιδρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων

Κινητοποίηση σήμερα με ικανοποιητική συμμετοχή

Την αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο που ψηφίζει η κυβέρνηση που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις εξέφρασαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που σήμερα το απόγευμα έκαναν κινητοποίηση στον πεζόδρομο της Ερμού στο Βόλο, που ήταν ικανοποιητική σε κόσμο.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων σωματείων, πολιτικών κομμάτων, ακόμη και συνδικαλιστές του Λιμενικού, που διαφωνούν με το νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι οι απεργίες, οι πορείες, οι διαδηλώσεις και γενικά η δράστη των εργαζομένων, ποτέ δεν εκτροχίασαν και δεν εκτροχιάζουν την οικονομία.
«Ο λόγος που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους, να απεργήσουν και να διαδηλώσουν, δεν είναι για να χαρούν, ούτε να καταστρέψουν, αλλά για να διεκδικήσουν για την ανεργία, για τη δημοκρατία και για θέματα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία μας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένας δεν μπορεί να χρεώσεις στους εργαζόμενους ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους ή στους σχεδιασμούς τους, οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις έχουν άλλους στόχους. Οι ανακοινώσεις, τόνισε, είναι δημοσιευμένες σε τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ο κόσμος γνωρίζει για ποιο λόγο γίνονται έχουν αιτιολογία και δεν υπάρχει δεύτερος τρόπος ανάγνωσης.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κόσμου, λέγοντας ότι είναι μια κινητοποίηση καλύτερη από προηγούμενες. Όπως είπε ο Φιλ. Κωνσταντινίδης, αυτό δείχνει τη δυναμική που πρέπει να αναπτυχθεί και ότι οι αγώνες γίνονται έξω και όχι στον καναπέ.