Βόλος: Απείλησε και έπιασε από τον λαιμό τη σύζυγο και τη μεγάλη του κόρη!

Αναβλήθηκε η δίκη λόγω ποινικής διαμεσολάβησης

Επιθετικός και απειλητικός εμφανίστηκε δύο φορές στη διάρκεια ενός μήνα ένας 56χρονος από την Αλβανία απέναντι στην 48χρονη σύζυγό του και στις τρεις κόρες του, συνελήφθη μετά από καταγγελία τους λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, αλλά η δίκη αναβλήθηκε γιατί θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης.

Ο αλλοδαπός, που μένει με την οικογένειά του στα Κ. Λεχώνια, κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, κατά της συζύγου του και των τριών κοριτσιών του ηλικίας 23, 18 και 13 χρονών, που απείλησε ότι θα τις σκοτώσει.

Ο δράστης οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε γιατί θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης, ενώ το Δικαστήριο που επέβαλε περιοριστικούς όρους να μη μένει στο σπίτι με τα άλλα μέλη της οικογένειάς του, και να μην πλησιάζει τη σύζυγο και τις κόρες του σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.
Μετά την αναβολή της δίκης, η πρόεδρος του Δικαστηρίου τον συμβούλεψε να τα βρει με την οικογένειά του για να μην υπάρχουν τέτοια περιστατικά, λέγοντάς του ότι ο νόμος είναι πολύ αυστηρός.

Ο 56χρονος αλλοδαπός κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι ασχολείται με οικοδομικές εργασίες, κατηγορείται ότι στις 13 Μαΐου, απείλησε τη σύζυγο και τις κόρες του ότι θα τις σκοτώσει και στη συνέχεια έπιασε την 48χρονη γυναίκα από τον λαιμό.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο κατηγορούμενος φώναζε πριν πάει στο καφενείο και όταν επέστρεψε ήταν μεθυσμένος και όταν βρήκε την πόρτα κλειστή, απειλούσε τις τέσσερις γυναίκες ότι θα τις σκοτώσει.
Όπως ήταν φυσικό η σύζυγος και η κόρη του φοβήθηκαν και κάλεσαν την Αστυνομία, ενώ στο μεταξύ ο 56χρονος, έσπασε την πόρτα του μπάνιου, που βρίσκεται έξω από το σπίτι, μπήκε στο σπίτι και άρπαξε από τον λαιμό την 23χρονη κόρη του και της χτύπησε το κεφάλι στον τοίχο, προκαλώντας της ελαφρές σωματικές βλάβες και μώλωπες.
Τελικά, στο σπίτι πήγαν αστυνομικοί του Α.Τ. Νοτίου Πηλίου που τον συνέλαβαν και διανυκτέρευσε στο κρατητήριο.

Για να προχωρήσει η ποινική διαμεσολάβηση, ο κατηγορούμενος πρέπει μέχρι την Παρασκευή να πάει στα Δικαστήρια και να δηλώσει ότι την αποδέχεται, ανάλογη δήλωση πρέπει να γίνει από τη σύζυγο και τις κόρες του και ο ίδιος πρέπει να παρακολουθήσει συνεδρίες, όπως επισημάνθηκε στο Δικαστήριο.
Αν η διαμεσολάβηση δεν πετύχει ή αν ο 56χρονος δεν δηλώσει ότι την αποδέχεται, θα οριστεί σε βάρος του δικάσιμος στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου θα δικαστεί για ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.