Δεν θα σταματήσουν να εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση πλωτής μονάδας LNG στον Παγασητικό, φορείς, σύλλογοι και πολίτες και για τον λόγο αυτό βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου να δώσουν διαστάσεις στο ζήτημα που αφορά στην πόλη, στο περιβάλλον της, την οικονομία της και τον βηματισμό της στο μέλλον.
Χθες, στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και πολιτών που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου για την Προστασία και Ανάδειξη του Παγασητικού κόλπου, όπου και συζητήθηκε το πλαίσιο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τον κ. Ευθύμιο Τσάμη, ιατρού, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και προέδρου του Συλλόγου για την Προστασία και Ανάδειξη του Παγασητικού κόλπου αποφασίστηκε η διοργάνωση ενός διημέρου εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στις 8 & 9 Δεκεμβρίου στον Βόλο, με αποκορύφωμα την υλοποίηση ενός συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών ώστε να ακυρωθεί το έγκλημα, όπως επισημάνθηκε, που δρομολογείται με την επένδυση αυτή στον Παγασητικό.
Εκτός από το συλλαλητήριο, αποφασίστηκε να γίνουν νομικές παρεμβάσεις, παρεμβάσεις στην Περιφέρεια, μετά και τη δημόσια διαβούλευση που έχει τεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη χωροθέτηση της μονάδας LNG στον Παγασητικό. Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε και συστήνει στους πολίτες να συμμετέχουν στη διαβούλευση και να δηλώσουν ότι είναι αρνητικοί, έστω και χωρίς τεκμηρίωση.
Ακόμη, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών πολιτών σε κείμενο που αποφασίστηκε και συντάχθηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Κυριακής, όπου με τεκμηριωμένη άποψη παρουσιάζονται οι λόγοι που η εν λόγω επένδυση δεν πρέπει να υλοποιηθεί στον Παγασητικό. Σημειώνεται ότι οι φορείς θα επιδιώξουν συναντήσεις και με τους κυβερνητικούς Βουλευτές της Μαγνησίας κ.κ. Τριαντόπουλο και Μακρή, που δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση για την επένδυση, με εξαίρεση τον κ. Μπουκώρο, ο οποίος έχει τοποθετηθεί κατά της επένδυσης στον Παγασητικό.
“Όλα έγιναν έγιναν εν κρυπτώ. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ήταν έτοιμη από τον Φεβρουάριο από το Υπουργείο, την κράτησε και την παρουσίασε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές”, επεσήμανε ο κ. Τσάμης, τονίζοντας ότι οι διαμαρτυρίες πολιτών και φορέων θα συνεχιστούν.





























