Βόλος: Έκλεψαν πακέτα τσιγάρων, κρασιά, νερά, αναψυκτικά και δύο γλυκά….

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Φυλάκιση 12 μηνών στον 29χρονο που έσπαγε τζαμαρίες με σφυρί

Με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή έφυγε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 29χρονος τοξικομανής, ο οποίος σε διάστημα πέντε ημερών και με άγνωστο συνεργό του, έσπαγε με σφυρί τζαμαρίες καταστημάτων και έκλεβε μικροποσά και τσιγάρα για να εξασφαλίσει τη δόση του, όπως είπε.
Το Δικαστήριο έγινε χθες μετά από αναβολή, όπου ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε τις δύο κλοπές και σε ερώτηση της εισαγγελέως έδρας, αρνήθηκε να «δώσει» τον συνεργό του, λέγοντας ότι δεν το επιτρέπει η συνείδησή του.
Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει κλέψει ποτέ, ενώ έχει συλληφθεί για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών.
Ως μάρτυρες κατέθεσαν ένας από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβε και οι πέντε ιδιοκτήτες καταστημάτων, που περιέγραψαν τον τρόπο της διάρρηξης και μερικοί το ότι από το βιντεοληπτικό υλικό που υπήρχε στα καταστήματα αναγνώρισαν τον σωματότυπο του κατηγορούμενου, ενώ σε ένα κατάστημα που δεν υπήρχε κάμερα, ο ιδιοκτήτης κατέθεσε ότι ο τρόπος δράσης ήταν ο ίδιος με τις άλλες κλοπές. Επιπλέον τονίστηκε ότι από τη σύλληψη του 29χρονου αυτόματα σταμάτησαν και οι κλοπές σε καταστήματα του Βόλου.
Η συνήγορος υπεράσπισης κατηγορίας κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι ο νεαρός δεν έκανε τις κλοπές για να αποκομίσει περιουσιακό όφελος για τον ίδιο, αλλά από τα ποσά, προκύπτει ότι το έκανε για να εξασφαλίσει τη δόση του και ζήτησε την απαλλαγή του, αλλά το Δικαστήριο είχε άλλη άποψη.
Σημειώνεται ότι ο 29χρονος από κοινού με άγνωστο, συνεργό του από 2 έως 5 Οκτωβρίου, διέπραξαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής από καταστήματα, ένα ζαχαροπλαστείο ιδιοκτησίας 30χρονου, ένα μίνι μάρκετ ιδιοκτησίας 46χρονης, και δύο καφέ ιδιοκτησίας 46χρονης και 27χρονης, σπάζοντας τις κεντρικές γυάλινες πόρτες αυτών, από τα οποία έκλεψαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 140 €, 30 πακέτα τσιγάρων, δύο κρασιά, μια 12άδα νερά, αναψυκτικά και δύο γλυκά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.