Βόλος: Η βόλτα με κλεμμένη μοτοσικλέτα «έβγαλε» 9 κλοπές

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 44χρονο και έναν 37χρονο

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνολικά 11 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων 9 τετελεσμένες και 2 σε απόπειρα, από διάφορα καταστήματα και επιχειρήσεις, καθώς και δίκυκλων μοτοσυκλετών, στην πόλη του Βόλου.

Συνελήφθησαν, σήμερα 25-02-2021 το πρωί στο Βόλο, δύο άνδρες 44 και 37 χρονών, που δεν έχουν συγγένεια μεταξύ τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων, οι δράστες κατελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία, όπως πρόεκυψε, είχαν κλέψει την 22/23-02-2021 έξω από σπίτι Βολιώτη. Η κλαπείσα μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο της.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 13-02-2021 έως σήμερα (25-02-2021), επιβιβαζόμενοι στην προαναφερόμενη μοτοσικλέτα και σε μία ακόμη που είχαν αφαιρέσει την 13-02-2021, διέπραξαν 9 περιπτώσεις κλοπών, 7 τετελεσμένες και 2 σε απόπειρα, από καταστήματα και επιχειρήσεις του Βόλου (λογιστικά γραφεία, κομμωτήριο, αρτοποιεία κ.α.), σπάζοντας τις τζαμαρίες με μεταλλικά αντικείμενα που πετούσαν και έκλεψαν από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων:
• έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop),
• ένα tablet,
• τρία κινητά τηλέφωνα,
• σύνεργα κομμωτικής,
• εργαλεία (σφυρί και πένσες),
• τρόφιμα,
• το συνολικό χρηματικό ποσό των 675 €.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φακοί, γάντια, σουγιάδες, το χρηματικό ποσό των 20 €, ενώ σε νομότυπες έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέρος των κλοπιμαίων και ακολούθως, αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.