Βόλος: Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2018

Αρνητικά ψήφισαν ΛΑΣ και Θ. Διαματένιας

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τον προϋπολογισμό του έτους 2018 που είναι ύψους 102 εκ. Ευρώ και για πρώτη φορά προβλέπει να διατεθεί ποσό 495.000 Ευρώ, σε αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους και εκκλησίες. Αρνητικά ψήφισαν ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ., Νάνος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι εκφράζει συγκεκριμένες πολιτικές που χτυπούν βάναυσα τη χρηματοδότηση των Δήμων και τα λαϊκά νοικοκυριά και ότι δεν διεκδικεί χρήματα, με αποτέλεσμα και τα άρθρα που έχουν ψηφιστεί οι Δήμοι να λειτουργούν με ιδία έσοδα και όχι με χρηματοδότηση του κράτους.

«Σε σχέση με προηγούμενους προϋπολογισμούς, η χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 70% και Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να παράγει έργο, ενώ εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές του παρατηρητηρίου και δεν λειτουργεί για ικανοποίηση των αναγκών για τα Λαϊκά στρώματα και δεν διεκδικεί αύξηση των πόρων από το κράτος», είπε. Ο Απ. Νάνος καταψήφισε τον προϋπολογισμό και κάλεσε του εργαζόμενους να αντιταχθούν σε αυτές πολιτικές και να οργανωθούν για να μην πληρώνει ο λαός το μεγάλο κεφάλαιο. Τέλος, ανέφερε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχουν κονδύλια για αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας, κατήγγειλε ότι η Ν. Αγχίαλος και οι Δημοτικές Ενότητες δεν παίρνουν τα έργα που πρέπει και ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη Δημοτική Αρχή είναι τα έργα στο κέντρο για να δείξει ότι κάτι κάνει. Κατήγγειλε δε την πυρκαγιά που ξέσπασε σε παρατημένα σκουπίδια σε δημοτικό οικόπεδο, το γεγονός ότι μετά από καθαρισμό στο λιμανάκι 10 φορτηγά μπάζα υπάρχουν στη «φάτσα» της Δημοτικής Ενότητας. Ακόμη τόνισε ότι ο κρηπιδότοιχος στο λιμάνι παραμένει στις μελέτες, ενώ για να κατασκευαστεί μια παιδική χαρά καταστράφηκαν δύο…

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας, τόνισε ότι οι προϋπολογισμοί είναι λιτότητας και οι Δήμοι δεν έχουν περιθώρια, ενώ η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι πιο διεκδικητική και να ζητά μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

Έργα ανάπλασης σε Αγρία και Ν. Αγχίαλο
Απαντώντας ο εκτελών χρήση δημάρχου Θάνος Θεοδώρου συμφώνησε ότι πρόκειται για προϋπολογισμό λιτότητας και πρόσθεσε ότι είναι στα 102 εκ. Ευρώ, σε σχέση με 95 εκ. που ήταν πέρυσι, κάτι που οφείλεται στην αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου. Σημαντικά στοιχεία προϋπολογισμού τόνισε, είναι τα 14 εκ. Ευρώ στις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ για πρώτη φορά θα διατεθεί ποσό 495.000 Ευρώ σε αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους και εκκλησίες.

Ο Θάνος Θεοδώρου ενημέρωσε ότι κατά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος προβλέπονται έργα 3 εκ. Ευρώ για τις δημοτικές ενότητες. Επιπλέον αποκάλυψε ότι αναμένεται πρόσκληση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα αστικών αναπλάσεων στην Αγριά και στη Ν. Αγχίαλο, από 1,4 εκ. Ευρώ σε κάθε δημοτική ενότητα. Ο ίδιος είπε ότι τα έργα αυτά διεκδικήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των μεγάλων έργων ανάπλασης που θα γίνουν στο Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.