Βόλος: Πάνω από 100 άτομα κάθε μέρα για 10 ημέρες για να βγάλουν διαβατήριο με την παλιά ταυτότητα

Οι φωτογραφίες είναι από τη "ΝΙΚΗ" Μαγνησίας από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας- Στιγμιότυπο από την έκδοση διαβατηρίων
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Κορυφώθηκε η κίνηση το Σάββατο, τελευταία ημέρα έκδοσης διαβατηρίων

Από 1000 έως 1500 άτομα υπολογίζεται ότι πέρασαν τις τελευταίες δέκα ημέρες από το Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, προκειμένου να εκδώσουν διαβατήριο με την παλιά ταυτότητα, με τους περισσότερους πολίτες να δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν το διαβατήριό τους για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αλλά για να μην αναγκαστούν να εκδώσουν τη νέου τύπου ταυτότητα.

Συνωστισμός επικράτησε το τελευταίο δεκαήμερο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Καθημερινά, εκατοντάδες πολίτες ανέμεναν στις ουρές, προκειμένου να εκδώσουν διαβατήριο με την παλιά ταυτότητά τους. Νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία έκλειναν ραντεβού για να προλάβουν τις ημερομηνίες και να μην αναγκαστούν να πάρουν τη νέα ταυτότητα, με την οποία διαφωνούν.
Από τις 20 περίπου Ιουλίου η κίνηση στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίου έφτασε στο ζενίθ. Σχεδόν 100 και πολλές φορές και παραπάνω άτομα καθημερινά περίμεναν υπομονετικά να πάρουν στα χέρια τους το νέο τους αστυνομικό έγγραφο, τονίζοντας ότι είναι ενάντια στις νέες ταυτότητες και δηλώνοντας ότι δεν θέλουν τσιπάκια.

Οπλισμένοι με επιμονή, πολλοί ανέμεναν πολλές ώρες ώστε να φτάσουν να εξυπηρετηθούν, με τους διαδρόμους της Αστυνομικής Διεύθυνσης να κατακλύζονται. Η κορύφωση της κίνησης έγινε το Σάββατο, που ήταν και η τελευταία ημέρα, που μπορούσε κανείς να εκδώσει διαβατήριο με την παλιά ταυτότητα.
Από σήμερα, Δευτέρα, 3 Αυγούστου, η αστυνομική μπλε ταυτότητα που ξεκίνησε να εκδίδεται το 2000, σταματά να ισχύει ως ταξιδιωτικό έγγραφο για το εξωτερικό, γι’ αυτό και εκατοντάδες πολίτες- αρνητές των νέων ταυτοτήτων συνωστίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Αστυνομικό Τμήμα , για να προλάβουν να βγάλουν διαβατήριο, χρησιμοποιώντας την παλιά ταυτότητα.
Σημειώνεται ότι το διαβατήριο έχει ισχύ δέκα χρόνια.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.