Το δρόμο για τη φυλακή θα πάρει ο 49χρονος διακινητής μεταναστών, ο οποίος συνελήφθη προχθές το πρωί στην ΑΓΕΤ και σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, που προπορευόταν του βαν, μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς που μπήκαν παράνομα στη χώρα από την Τουρκία δια θαλάσσης. Οι άλλοι δύο διακινητές, που βρισκόταν στο βαν με τους άλλους μετανάστες (32 τον αριθμό) κατάφεραν να διαφύγουν.
Από χθες οι 33 αλλοδαποί, που μετέφεραν τούρκοι δουλέμποροι στα παράλια του Δήμου Ν. Πηλίου, μεταφέρθηκαν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, όπου θα κινηθεί η διαδικασία απέλασή τους.
Ο αλλοδαπός που είναι κάτοικος Αθήνας, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας, του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτης χώρας στην Ελλάδα κατά συρροή, από κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα και παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί.
Η απολογία του έγινε παρουσία διερμηνέα, ενώ ο κατηγορούμενος αν του προτάθηκε δεν ήθελε παράσταση δικηγόρου, παρά να τελειώσει η διαδικασία εντός της ημέρας…
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος αλλοδαπός, ζήτησε από τις δικαστικές αρχές να του επιστραφεί ποσό 1000 € που είχε πάνω του και κατασχέθηκε, όταν συνελήφθη.
Ο κατηγορούμενος είναι κάτοικος Αθήνας, πατέρας τριών παιδιών και ενώ αρχικά κατέθεσε ότι δεν εργάζεται, στη συνέχεια υποστήριξε ότι εκτελεί διάφορες εργασίες (πιθανόν οικοδομικές) όταν τον καλούν και έχει εισόδημα 1200 € τον μήνα.
Ο κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε από τους μετανάστες ως διακινητής, μάλιστα γνώριζαν το όνομά του. Τελικά, με απόφαση του ανακριτή και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο 49χρονος θα μείνει προφυλακισμένος μέχρι να γίνει η δίκη του.
Οι άλλοι 33 μετανάστες (22 άνδρες, πέντε γυναίκες και έξι ανήλικοι) που συνελήφθησαν τη νύχτα της Τετάρτης έμειναν στην Αστυνομία και χθες οδηγήθηκαν σε Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, για να κινηθεί η διαδικασία απέλασης σε Αφγανιστάν και Ιράν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για το περιστατικό, τις πρωινές ώρες την 13-12-2023 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για τον εντοπισμό δύο ύποπτων οχημάτων επί της εθνικής οδού Βόλου – Νεοχωρίου. Τα οχήματα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών είχαν τεθεί υπό διακριτική επιτήρηση από περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. από την περιοχή της Αργαλαστής.
Τα δύο οχήματα, καθώς επίσης και ένα τρίτο όχημα, το οποίο εντοπίστηκε ακινητοποιημένο στην Εθνική οδό Βόλου – Ν. Πηλίου κατασχέθηκαν. Οι αλλοδαποί πλήρωσαν για την μεταφορά τους το ποσό των πέντε έως οχτώ χιλιάδων ευρώ (5.000-8.000 €) κατ’ άτομο.
Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Βόλου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία του με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.































