Βόλος: Ξεκίνησε ελέγχους σε οχήματα και πεζούς η δημοτική αστυνομία

Εκατοντάδες συστάσεις και δεκάδες έλεγχοι χωρίς παράβαση

Ελέγχους στην πόλη του Βόλου ξεκίνησε από χθες η Δημοτική Αστυνομία, που από σήμερα, αν διαπιστώσει παράβαση, έχει την αρμοδιότητα να επιβάλει το διοικητικό πρόστιμο των 150 €. Οι έλεγχοι γίνονται παράλληλα με την Ελληνική Αστυνομία και αφορούν την εφαρμογή του περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τη Δημοτική Αστυνομία Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη, χθες έγιναν συστάσεις σε 180 πολίτες, οδηγούς ή πεζούς να τηρούν τα μέτρα μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ από σήμερα το πρωί έξι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας ξεκίνησαν τους ελέγχους στο κέντρο του Βόλου.

Από τους 85 ελέγχους που έγιναν σήμερα το πρωί, δεν διαπιστώθηκε παράβαση, παρά μόνο καταγράφηκε η περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκα που βρισκόταν στο δρόμο χωρίς δηλωτικό έγγραφο για ποιο λόγο βγήκε και μετά τις συστάσεις που έγιναν, επέστρεψε στο σπίτι της.
Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και το απόγευμα με επίσης έξι υπαλλήλους.

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας με προστατευτικές μάσκες και γάντια και ο κ. Γκογκινούδης, τους συγχαίρει δημοσίως που παρά τον κίνδυνο που υπάρχει εκτελούν το καθήκον τους που είναι η προστασία των δημοτών από τη διασπορά του κορωνοϊού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.