Ξεκινάει η μελέτη βελτίωσης του δρόμου Α/Κ Μικροθηβών – Μπουρμπουλήθρα

Υπογράφηκε η σύμβαση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας σήμερα

Τη μελέτη βελτίωσης του δρόμου από το ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.182.924,78 €, ενώ ανάδοχος είναι μελετητική σχήμα που απαρτίζουν τρεις εταιρίες εκπρόσωπος του οποίου είναι ο τοπογράφος μηχανικός Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, που εκπόνησε τη μελέτη παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό το μήκος του δρόμου που θα αναβαθμιστεί και θα αλλάξει την είσοδο του Βόλου και την κυκλοφορία, είναι μήκους 15 χλμ. που θα περιλαμβάνει κυκλικούς κόμβους και παράπλευρους δρόμους σε υφιστάμενο άναρχο πολεοδομικό περιβάλλον, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα απαιτηθούν και απαλλοτριώσεις.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι στο υπό μελέτη κομμάτι του δρόμου δεν θα υπάρχει στηθαίο στη μέση, λόγω του ότι δεν προβλέπεται και δεν θα αλλάξει η μικρή διατομή του, που είναι 11 μέτρα, ωστόσο θα τοποθετηθούν παράπλευρα στηθαία και δίκτυο, προκειμένου να γίνει «κλειστή» αρτηρία, για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήδη ενημέρωσε τον Δήμο Βόλου, ώστε να παρέμβει η Πολεοδομία για αστικές αναπλάσεις των άναρχων οικισμών, για να συνδεθεί το έργο που είναι εκτός ορίων των οικισμών που υπάρχουν κατά μήκος.

Η μελέτη του έργου εκτιμάται ότι θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2021, θα δείξει ακριβώς πόσοι παράπλευροι δρόμοι και κυκλικοί κόμβοι πρέπει να γίνουν και στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.