«Ξεκίνημα»: Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση του Σαββάτου για τα Τέμπη

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στον Βόλο το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας από τον Σύλλογο «Τέμπη 2023» απευθύνει ο κ. Αλέξανδρος Χατζηχαραλάμπους από το ΞΕΚΙΝΗΜΑ σε άρθρο- παρέμβασή του.

 

Τέμπη: Το πολιτικό σύστημα εγκληματεί

«Στις 28/2-1/3/2023 57 άνθρωποι δολοφονούνται όταν δύο ανεξέλεγκτα και χωρίς  <προορισμό> τρένα συγκρούονται .  Θύματα ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Στην μνήμη μας εχει χαραχτεί για πάντα ως οι 57 δολοφονημένοι στα Τέμπη.

Το έγκλημα αυτό δεν είχε σαν αιτία το  ανθρώπινο λάθος το οποίο δεν ήταν πάρα ένα σόφισμα της στιγμής ,μια απέλπιδα προσπάθεια για γρήγορη μετατόπιση των αιτιών με στόχο τα αντανακλαστικά της κοινωνίας.

Όμως αναφέρθηκαν  πολλάκις της πρώτες εκείνες μέρες ως μια άλλη εκδοχή ως ένας άλλος τακτισμός  οι παθογένειες του πολιτικού και δημόσιου συστήματος . Η αλαζονεία, ο αμοραλισμός , το θράσος και ο κυνισμός που διέπει όλους τους κρατικούς υπαλλήλους αυτού του αστικού κράτους, τους <επιτρέπει> τέτοιου είδους παραδοχές. Όταν παθογένεια σημαίνει ότι κάτι πάσχει από γεννησιμιού του, είναι αρρωστημένο, δυσλειτουργικό καταγωγικά, από το ξεκίνημα της ύπαρξής του.)

Και πώς να μην είναι η παθογένεια κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτού του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του και ιδιαίτερα της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Όταν οι πυλώνες που στηρίζουν και ορίζουν την πολιτική της είναι

  • Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός ως το μόνο και χωρίς εναλλακτική οικονομικό μοντέλο.
  • Η οικονομική και κοινωνική ανισότητα ως <φυσική> συνέπεια συγκρότησης της κοινωνίας.
  • Η ανεργία ,η φτώχεια , η ακρίβεια ως αναγκαίες συνθήκες λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς .
  • Η εμπορευματοποίησης όλων των κοινωνικών αγαθών και η ιδιωτικοποίηση αυτών να θεωρείται ως η μόνη λύση στην δυσκαμψία και την αναποτελεσματικότητα του δημοσίου λες και αυτό δεν αποτελεί δικό τους <κατόρθωμα>.

 

Η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων είναι που εκκόλαψε το αυγό του φιδιού και ειχε σαν αποτέλεσμα –εκτός των άλλων-το να διαπραχθεί αυτό το έγκλημα. Όταν πήραν στα χέρια τους ιδιωτικές εταιρείες την διαχείριση, την λειτουργία , τη ασφάλεια αυτού του κοινωνικού αγαθού το μόνο που <οραματιζόταν> ήταν :

  • Να κερδοσκοπούν χωρίς αρχή και τέλος
  • Να λυμαίνονται με κανιβαλιστικές και αρπακτικές τακτικές τα κονδύλια από την Ε.Ε. και του Ελληνικού δημόσιου.
  • Να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους χωρίς ρίσκο και  χωρίς να αποδίδουν τίποτα.
  • Να διατηρούν την σχέση του εντολέα και εντολοδόχου, μια συνθήκη που ορίζει και συνδέει  τις πολυεθνικές ιδιωτικό κεφάλαιο με τα σύγχρονα κρατικά αστικά μορφώματα.
  • Τέλος να σκέφτονται <κερδοσκοπούμε και όπου βγει>

 

Το έγκλημα στα Τέμπη είναι ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα των παραπάνω.

Όμως αυτό που είναι προκαλεί θυμό, οργή, αγανάκτηση είναι ότι οι θεσμοί ,οι μηχανισμοί ,τα μορφώματα που θεωρητικά κατέχουν στο θυμικό της κοινωνία < περίοπτη> θέση εμφάνισαν το σκιώδες , ύπουλο , και επικίνδυνο προσωπείο τους. Επιστρατεύτηκαν για να:

  • Απενοχοποιήσουν την κυβέρνηση , τους υπεύθυνους υπουργούς , τα επιφανεί στελέχη των πολυεθνικών.
  • Κάνουν ότι μπορούν –καθείς από την θεση του-για την συγκάλυψη του εγκλήματος.
  • Γίνει η απονομή δικαιοσύνης μια επιλεκτική διαδικασία ορισμού ενόχων κατά το δοκούν

 

Και φυσικά δεν είναι άλλοι από τους< συνήθεις ύποπτους> που σε ανάλογες περιπτώσεις τίθενται  στην υπηρεσία  της εκάστοτε  Κυβέρνησης  με τα ανάλογα οικονομικά ,θεσμικά , και εξουσιαστικά οφέλη.

  • Πρώτοι και καλύτεροι οι βουλευτές και οι υπουργοί του κυβερνόντος κόμματος ως άλλοι μαλακόλακες, κλακαδόροι, πειθήνια όργανα επικροτούν και υπακούουν  τις όποιες εντολές άνωθεν.
  • Η Δικαιοσύνη που άλλοτε <κρύβεται> πίσω από την τήρηση των νόμων και άλλοτε προτρέπει  τους συγγενείς των θυμάτων  να εναποθέσουν τον πόνο τους  στην μεγαλοψυχία του Θεού . Ξεχνούν όμως ότι <το δίκαιο είναι το εργαλείο των ισχυρών> Πλάτωνας
  • Τα συστημικά Μ.Μ.Ε ως συνδιαμορφωτές της πολιτικής και κρατικής εξουσίας χειραγωγούν, αποπροσανατολίζουν  την κοινωνία , διαστρεβλώνουν και  αποκρύπτουν τα γεγονότα και τα δεδομένα και τέλος λοιδορούν και χλευάζουν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει φόβο και ανησυχία στην Κυβέρνηση.

Το σύνθημα <Το έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν μια στιγμή είναι του συστήματος η πολιτική> απεικονίζει και περιγράφει επακριβώς τα παραπάνω

ΟΜΩΣ τα κοινωνικά κινήματα , οι οργανωμένοι πολίτες, οι πολιτικοί χώροι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου και αυτή  την φορά στέκονται  αλληλέγγυοι και συμπαραστέκονται στους αγώνες του Συλλόγου «Τεμπη 2023».

Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για να:

  • Μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών
  • Απονεμηθεί δικαιοσύνη και να οδηγηθούν ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι εκεί που τους αξίζει.
  • Μην επαναληφθούν τέτοια εγκλήματα.
  • Σταματήσει το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών (Παιδεία, Ρεύμα , Νερό, Μεταφορές) και να περιέλθουν στον άμεσο έλεγχο και την διαχείριση της κοινωνία και τους εργαζόμενους σε αυτά.

Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της Εκδήλωσης στις 20 Απριλίου ημέρα Σάββατο στις 7μ.μ στην αίθουσα του ΤΕΕ  που διοργανώνουν οι Φοιτητές του Π.Θ, το Διδακτικό Προσωπικό του Π.Θ , οι Πολίτες του Βόλου και ο σύλλογος «Τέμπη 2023»».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.