Ξεκίνησε το μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή

??????????

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί το τριήμερο μαθητικό συνέδριο, για τον Άνθιμο Γαζή στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή.
Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει διάφορες εισηγήσεις εκπαιδευτικών για το ιστορικό τοπικό πρόσωπο, που οι ίδιοι οι μαθητές ζήτησαν να μάθουν γιατί δεν γνώριζαν το παραμικρό, όπως και χορευτικά από το Πήλιο μαθητών με παραδοσιακές στολές.
Αύριο Πέμπτη θα γίνουν και θεατρικά δρώμενα μαθητών.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σοφία Κανταράκη τόνισε ότι σήμερα ξεκίνησε το 2ο μαθητικό συνέδριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με θέμα τον Άνθιμο Γαζή.
Όπως είπε, το συνέδριο είναι σημαντικό και διαθεματικό, συνδέει την Παιδεία και την εκπαίδευση με τον πολιτισμό και που αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά.

«Ήμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή τη διοργάνωση, γιατί οι μαθητές μας γίνονται κοινωνοί του πολιτιστικού φωτός της πόλης μας, συμμέτοχοι της τοπικής ιστορίας των προγόνων. Και αυτό είναι που θέλουμε να αναδείξουμε, το πώς οι μαθητές εμπλέκονται βιωματικά με τέτοιες δράσεις, το πώς αναδεικνύουν την τοπική ιστορία, μέσω της ανακαλυπτικής μάθησης και της βιωματικής προσέγγισης των γεγονότων», τόνισε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με την ίδια, οι μαθητές άνοιξαν βιβλιοθήκες, έψαξαν και ανακάλυψαν στοιχεία και θα τα φέρουν στην επιφάνεια με το συνέδριο.

??????????

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.