Ξεκινούν οι εργασίες για τον κυκλικό κόμβο Αθηνών – Λαρίσης

Κυκλοφοριακής ρυθμίζεις από τη Δευτέρα μέχρι τις τις 25 Μαΐου 2021

Ξεκινούν από μεθαύριο Δευτέρα οι εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Αθηνών – Λαρίσης, στην είσοδο του Βόλου και ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας υπέγραψε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι και τις 25 Μαΐου 2021.

Με απόφασή του ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης, αποφασίζει την προσωρινή και εκ περιτροπής διακοπή κυκλοφορίας περιμετρικά της διασταύρωσης των οδών Λαρίσης και Αθηνών, στο Βόλο, από την 1/3/2021 (ημέρα Δευτέρα) έως και τις 25/5/2021 (ημέρα Τρίτη) και καθ’ όλο το 24ώρο, στα πλαίσια του έργου «Κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης και Αθηνών».

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εξακολουθεί να διεξάγεται με τον τρόπο που ισχύει και σήμερα, με τμηματικό περιορισμό των διαθέσιμων ρευμάτων κυκλοφορίας, ανάλογα με το στάδιο των εργασιών (Φαση Α και Φάση Β).
Ειδικότερα: α) Φάση
Α: Όταν θα πραγματοποιηθούν εργασίες στις παρειές των οδών Λαρίσης και Αθηνών, τα οχήματα θα εξακολουθούν να κινούνται κανονικά, με χρήση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των φωτεινών σηματοδοτών, με τμηματικό αποκλεισμό, των δεξιών ως προς την κίνηση ρευμάτων κυκλοφορίας, στις οδούς Αθηνών και Λαρίσης.

β) Φάση
Όταν θα πραγματοποιηθούν εργασίες προς διαμόρφωση κεντρικών νησίδων, στις οδούς Λαρίσης και Αθηνών και εργασίες διαμόρφωσης κεντρικού κόμβου και με το πέρας της Φάσης Α΄, θα διαμορφωθεί (με νερομπαριέρες που θα τοποθετηθούν με κατάλληλο τρόπο) το περίγραμμα τόσο των κεντρικών νησίδων στις οδούς Λάρίσης και Αθηνών, όσο και του κεντρικού κόμβου, ώστε οι εργασίες να συνεχίζονται στην εσωτερική πλευρά των περιγραμμάτων.
Ταυτόχρονα θα καταργηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες και η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται απρόσκοπτα με χρήση του ήδη αποπερατωμένου, δεξιού ως προς την κίνηση, σκέλους των οδών Αθηνών και Λαρίσης.
Η ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 30 χλμ/ώρα στα τμήματα των οδών Αθηνών και Λαρίσης που βρίσκονται σε ακτίνα 100 μ. από το κέντρο της διασταύρωσης. Κατά τη διάρκεια της εναλλαγής των δύο φάσεων θα υπάρχει επικουρική παρουσία σηματωρών προς διευκόλυνση των οδηγών.