Youth Empowered: Ευκαιρίες απασχόλησης και με στρατηγικές συνεργασίες

Την Παρασκευή ολοκληρώνεται το σεμινάριο για 100 νέους στο Βόλο

Βήματα μπροστά στις ευκαιρίες απασχόλησης νέων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας κάνει το πρόγραμμα Youth Empowered, που από χθες μέχρι και την Παρασκευή υλοποιεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Βόλο για 100 νέους ανθρώπους 18-30 ετών που θέλουν να διεκδικήσουν ευκαιρίες απασχόλησης. Όπως ανακοινώθηκε από φέτος, στο πλαίσιο των ευκαιριών δικτύωσης, ξεκινούν δύο στρατηγικές εργασίας με τον όμιλο μάρκετ ΜΕΤΡΟ, για άντληση στελεχών και τη Microsoft για να δοθούν περισσότερες δεξιότητες στις ψηφιακές δεξιότητες.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο ξεκίνησε χθες Τρίτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, διάστημα στο οποίο οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν έναν συνδυασμό επαγγελματικών και προσωπικών δεξιοτήτων, τη δυνατότητα να γνωρίσουν στελέχη της αγοράς, να τους ρωτήσουν τις απορίες τους, να πάρουν συμβουλές και να δουν πως είναι ένα επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά και ευκαιρίες δικτύωσης μέσα από ένα δίκτυο εταιριών και φορέων που συμπράττουν σ’ αυτή την προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να διεκδικήσουν θέσεις απασχόλησης.

Ο Αλέξανδρος Παπαδάκης, υπεύθυνος του προγράμματος Youth Empowered για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, τόνισε ότι βασικός στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί μέσα από τις εταιρίες που συμμετέχουν, τις ευκαιρίες δικτύωσης που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους ανθρώπους να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης και να τις διεκδικήσουν.
«Για το λόγο αυτό ξεκινάμε από φέτος μια στρατηγική συνεργασία στο κομμάτι των ευκαιριών απασχόλησης με τον Όμιλο μάρκετ ΜΕΤΡΟ, που είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα, με στόχο να αντλήσουμε μέσα από τη δεξαμενή υποψηφίων του Youth Empowered ανθρώπους που θα μπορούσαν να καλύψουν δυνητικά θέσεις εργασίας που προκύπτουν Πανελλαδικά», επισήμανε ο κ. Παπαδάκης, που πρόσθεσε ότι όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα ενημερώνονται για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν για να μπορέσει κάποιο σαν διεκδικήσει τη θέση.

Ο ίδιος πρόσθεσε τόνισε ότι ξεκινάει μια δεύτερη στρατηγική συνεργασία με την Microsoft, στο κομμάτι των ψηφιακών δεξιοτήτων και από αυτή τη χρονιά θα δοθούν ακόμη μεγαλύτερα εφόδια στους υποψηφίους, για το πώς μπορεί κανείς να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας, για να αποκτήσει ακόμη πιο ανταγωνιστικές δεξιότητες στην αγορά εργασίας.

Ο Νίκος Αλκήτας από της Tech Talent School, που έχει την υποστήριξη της Microsoft, δήλωσε ότι στόχος είναι να βοηθηθούν οι νέοι άνθρωποι στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων και πως θα τις χρησιμοποιήσουν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Αναφορικά με το LinkedIn ανέφερε ότι είναι επαγγελματικό εργαλείο που δίνει πολλές ευκαιρίες εύρεσης εργασίας και δικτύωσης με εταιρίες και ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ το χαρακτήρισε ένα πολύ δυνατό όπλο» στα χέρια ενός νέου που ψάχνει για ευκαιρίες.
Τα στελέχη της Tech Talent School βοήθησαν τους εκπαιδευόμενους στη δημιουργία του προφίλ τους στο LinkedIn ή για να το βελτιώσουν.

Ηλεκτρονικά και με σεμινάρια
Το πρόγραμμα μπορεί να το παρακολουθήσει κανείς με δύο τρόπους: με on line διαδραστική πλατφόρμα στη διεύθυνση youthempowered.gr, στην οποία μπορεί κάποιος να εγγραφεί δωρεάν και να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό περιεχόμενο με τη μορφή e-learning και ο δεύτερος τρόπος είναι τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που γίνονται σε μεγάλες πόλεις της χώρας και για το 2018 ο Βόλος είναι η πρώτη πόλη όπου γίνονται τα σεμινάρια.

«Το Youth Empowered έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι ένα πρόγραμμα απολύτως ανοιχτό, που καλύπτει βασικές δεξιότητες, όχι μόνο επαγγελματικές και για ανθρώπους που θέλουν να δουν την επιχειρηματική τους ιδέα να γίνεται πράξη, αλλά και για ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν αυτογνωσία για να δυνατά τους σημεία, να μάθουν πως μπορούν να κάνουν το βιογραφικό τους να ξεχωρίσει ή ακόμη και να έχουν μια προσομοίωση επαγγελματικής συνέντευξης, γιατί μπορεί να μην τους έχει δοθεί αυτή η ευκαιρία», επισήμανε ο κ. Παπαδάκης.
Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διδαχτούν διαφορετικές θεματικές ενότητες και με πολλές πρακτικές ασκήσεις από τα στελέχη που βρίσκονται στο ρόλο του μέντορα, ώστε οι νέοι να μπορούν να λύσουν τις απορείς τους και να δουν στην πράξη πως λειτουργεί η θεωρία.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος είπε ότι η πρώτη μέρα του σεμιναρίου ήταν αφιερωμένη στην προετοιμασία για μια επαγγελματική συνέντευξη, έγινε προσομοίωση δύο ωρών και δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να αποκτήσουν μια επαγγελματική φωτογραφία, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο βιογραφικό ή στο προφίλ τους στα social media, ενώ τους δόθηκαν βασικές δεξιότητες για να μπορέσουν να αναγνωρίσουν ποια είναι τα δικά τους δυνατά σημεία και πως μπορούν να τα προβάλλουν σε έναν πιθανό εργοδότη.

Σήμερα, δεύτερη μέρα του προγράμματος είναι αφιερωμένες στις ψηφιακές δεξιότητες και στις δυνατότητες που δίνει το περιβάλλον των social media, πως θα κάνουν το βιογραφικό τους να ξεχωρίσει και να αξιοποιήσουν το Νο1 επαγγελματικό δίκτυο το LinkedIn.
Αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν για τις επαγγελματικές δεξιότητες, για τις βασικές αρχές διοίκησης έργου, θα λάβουν γνώσεις οικονομικών, όπως για παράδειγμα πως κάνει κάποιος έναν προϋπολογισμό, ενώ τα σεμινάρια θα κλείσουν με δεξιότητες πωλήσεων και διαπραγματεύσεων.

«Σε όλες τις μέρες έχουμε στόχο να δίνουμε στους υποψηφίους πρακτική γνώση που είναι βασισμένη στις ανάγκες της αγοράς και μπορούν από τη επόμενη μέρα να την εφαρμόσουν στον τρόπο που σκέφτονται και προετοιμάζονται για να βρουν εργασία», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης.
Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο λαμβάνουν μέρος 100 νέοι κυρίως από την περιοχή του Βόλου και της Θεσσαλίας και ο υπεύθυνος του προγράμματος τόνισε ότι υποβλήθηκαν πάνω από 1200 αιτήσεις για το πρόγραμμα και τηρήθηκε σειρά προτεραιότητες κάθε φορά, ενώ παραπέμπονται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο του σεμιναρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.