Υποδοχή προσφυγόπουλων χθες, σε σχολείο της Ν. Ιωνίας

Φωτό αρχείου

Πραγματοποιήθηκε χθες, μια ακόμη υποδοχή προσφύγων μαθητών σε δημοτικό Σχολείο της Ν. Ιωνίας, παρουσία του κ. Γεωργίου Πολύζου, Προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας και του Πρωτοπρ. π. Θεοδώρου Μπατάκα, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου και του Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ». Συγκεκριμένα, η υποδοχή των 21 μικρών μαθητών πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού του Σχολείου και την παρουσία δασκάλων, εκπροσώπων της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων της περιοχής μας (στη Μόζα), διερμηνέων και άλλων παραγόντων. Ο π. Θεόδωρος, μίλησε στα παιδιά με πατρικά λόγια, τα υποδέχτηκε με αγάπη, μετέφερε τις ευχές της Τοπικής Εκκλησίας και του Επισκόπου της και δήλωσε πως η Εκκλησία θα βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών για να στηρίξει κάθε θεάρεστη ενέργειά τους. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν τα παιδιά στην τάξη τους . Να σημειωθεί δε πως αυτή τη φορά δεν υπήρξε καμία αρνητική αντίδραση από πλευράς γονέων ή άλλων φορέων.

Συλλογικότητες και κινήματα
καλούν σε συμβολική υποδοχή

Στο μεταξύ, στην υποδοχή των προσφυγόπουλων, που θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Ιωλκού, καλούν συλλογικότητες και κινήματα του Βόλου την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. «Υποδεχόμαστε συμβολικά και καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα, δείχνοντας την στάση που κάθε κοινωνία θα έπρεπε να έχει» τονίζουν τα κινήματα και καλούν τους γονείς που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αντιδρούν, να μην φράξουν το δικαίωμα των παιδιών στην μόρφωση.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στον ξενώνα της Μακρινίτσας, πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του Γυμνασίου Ιωλκού για να επανακτήσουν το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση, που τόσο βίαια τους το έκλεψε μαζί με πολλά άλλα ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.