Ζωή Κωνσταντοπούλου από Βόλο: Ξεκάθαρη η επιλογή στην «Πλεύση Ελευθερίας»

Η επικεφαλής ζήτησε ψήφο, γιατί ότι λέει το εννοεί και θα το κάνει

Ξεκάθαρη είναι η επιλογή των πολιτών στην «Πλεύση Ελευθερίας», τόνισε από το Βόλο η επικεφαλής του κόμματος Ζωή Κωνταντοπούλου, που κάλεσε τους πολίτες να τη στηρίξουν με την ψήφο τους για να μπει στη Βουλή, ενώ ήταν κατηγορηματική ότι δεν θα συνεργαστεί με τα άλλα κόμματα που βλέπουν ποσοστά και συνεργασίες (όπως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) ή άλλα κόμματα που αλληθωρίζουν προς τις συνεργασίες, εννοώντας το ΜέΡΑ 25.

Σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» έχει μια αρχή που με εντατικό τρόπο προσπαθεί να υλοποιήσει το τελευταίο διάστημα και στην πορεία προς τις εκλογές, όποτε γίνουν.
«Την ώρα που όλοι μιλούν για συνεργασίες μεταξύ τους και για ανταλλαγές ποσοστών και ονειρεύονται υπουργικές και κυβερνητικές καρέκλες, με αντίστοιχους μισθούς και ανταλλάγματα, εμείς έχουμε πει καθαρά ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανέναν απ’ αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα, από αυτούς που θυματοποίησαν τους πολίτες, ούτε με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε και μ’ αυτούς που αλληθωρίζουν προς τις συνεργασίες όπως ο κ. Βαρουφάκης που ανοιχτά βάζει προτάσεις για συνεργασία καταρχήν με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μπορεί και με κάποιον άλλο», είπε η Ζωή Κωνταντοπούλου.
Όπως είπε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν και μας βάλουν στη Βουλή, θα μας δουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης να ασκούμε τον αντιπολιτευτικό έλεγχο και να δρούμε κοινοβουλευτικά με τρόπο που έχει πολύ καιρό να δει η Ελληνική κοινωνία, προς το συμφέρον των πολιτών.
«Για το λόγο αυτό στις συμμαχίες μας, δεν συγκαταλέγουμε κανένα από τα παρόντα κόμματα, που έχουν τεράστια ευθύνη για τη θέση που βρισκόμαστε, όμως θέλουμε συμμάχους και προσκαλούμε τους πολίτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα κατά τόπους ενεργά κινήματα στην Ελλάδα, που θεωρούμε ότι είναι οι πραγματικοί φορείς πολιτικής στη χώρα εδώ και πάρα πολύ καιρό, εκείνα τα κύτταρα, που μπορεί να ακουμπήσει η οποιαδήποτε προσδοκία μιας πλήρους ανατροπής αυτού του φθαρμένου κατεστημένου και η οποιοδήποτε προσδοκία να ανασυγκροτήσουμε με δημιουργικό τρόπο τη δημοκρατία στη χώρα μας και με τον πολίτη – άνθρωπο στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, την Κυριακή θα βρεθεί ξανά στις Σταγιάτες για να συζητήσουμε με τους κατοίκους τα επόμενα βήματα, με βάση τις εξελίξεις και την παραπομπή Μπέου και το ότι επί σχεδόν 3 χρόνια η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΜΒ ποιούν την νήσσαν και δεν απαντούν για ποιο λόγο έχουν αποκόψει το χωριό από το νερό της Κρύας Βρύσης και για ποιο λόγο δεν το επανασυνδέουν ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό.

Η Ζωή Κωνταντοπούλου ανακοίνωσε μια πρόταση που η «Πλεύση Ελευθερίας» θα μετατρέψει σε νομοθετική πρόταση εφόσον μπει στη Βουλή, με το ποια πρέπει να είναι η θωράκιση του πολίτη απέναντι στις παραβιάσεις βασικών δικαιωμάτων του και ιδίως απέναντι στις παραβιάσεις δικαιωμάτων που δεν εξατομικεύονται εντελώς, ενώ θυματοποιούνται οι πολίτες.
Ως παράδειγμα έφερε το πεδίο της διαφθοράς και μετά από 25 χρόνια εκκρεμότητας οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της Siemens, απηλλάγησαν μετ’ επαίνων.

Η πρόεδρος του κόμματος ζήτησε επέκταση στα 12 μίλια και στο Αιγαίο, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει διπλό καθεστώς στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, ζήτησε αυτό να γίνει άμεσα και τόνισε ότι αν η κυβέρνηση δεν ασκήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα είναι σαν να αποδέχεται την απειλή πολέμου εκ μέρους της Τουρκίας.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος που ταυτίστηκε με την πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ στο ζήτημα των κυρώσεων της Ρωσίας μετά την επίθεση στην Ουκρανία, καθώς αντί μέσω της διπλωματίας να φροντίσουν λήξει ο πόλεμος, κατέστησαν θύματα και ομήρους των πολιτικών τους όλους τους πολίτες, που βλέπουν μπροστά τους πολικό χειμώνα.
Τέλος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις είπε ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας μπαίνουν εμπόδιο στην διεκδίκηση των 400 δις €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.