Στο μισό μπορεί να μειωθεί η έκτακτη εισφορά από το 2015

Το σενάριο της σταδιακής μείωσης της έκτακτης εισφοράς εντός του 2015, αρχικά κατά 30% τους πρώτους μήνες του έτους και στη συνέχεια -προς το Δεκέμβριο- κατά 20% εξετάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο, όπως μετέδωσε το Mega, η μείωση της έκτακτης εισφοράς μπορεί να φτάσει συνολικά το 50%, αν και οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία του νέου γύρου διαπραγμάτευσης με την τρόικα, στα τέλη του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων, που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είχε κάνει λόγο για «αισθητή μείωση» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα εξαρτηθεί και ο ρυθμός μείωσης του ανώτατου συντελεστή φυσικών προσώπων από το 42% στο 32%, ο ρυθμός μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 15%, η μείωση του συντελεστών του ΦΠΑ.

Στο πεδίο της διαπραγμάτευσης θα κριθούν και οι βελτιώσεις στις ρυθμίσεις οφειλών. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο οικονομικό επιτελείο εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι πέρα από τις 72 δόσεις -που μπορούν να φτάνουν στις 100 για ειδικές περιπτώσεις- θα καταστεί δυνατό ένα γενναίο «κούρεμα» σε προσαυξήσεις και πρόστιμα αλλά και μείωση του επιτοκίου των δόσεων, που σήμερα ξεπερνά το 8%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.