Η τ. υφυπουργός παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό υποδομών και μεταφορών κ. Χρ. Δήμα, σήμερα το απόγευμα, ώστε όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου: να παρέμβει για την τάχιστη αποκατάσταση των υποδομών από τις ζημίες που προκλήθηκαν στις περιοχές του Βόλου, του Αλμυρού, της Αγχιάλου, του Ν. Πηλίου, της Σκιάθου και της Σκοπέλου από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία.
Ο υπουργός κ. Δήμας, ο οποίος και ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της βουλευτή, την ενημέρωσε ότι οι δήμοι θα υποδείξουν και θα προτεραιοποιήσουν τα έργα που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών. Ο ίδιος έχει, ήδη, συνεννοηθεί με την κατασκευάστρια εταιρεία ΤΕΡΝΑ για την καθ’ υπόδειξη των δημάρχων ταχύτατη ανάληψη και έναρξη της υλοποίησης των εργασιών. Ειδικότερα, ο κ. Δήμας περιέγραψε, αναλυτικά στην κ. Μακρή, τα βήματα αυτής της διαδικασίας, τα οποία περιλαμβάνουν, αρχικά, την καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών και εργασιών από τις δημοτικές αρχές και την αποστολή αυτών των προτάσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του, οι οποίες, και με την σειρά τους, θα συνεννοηθούν για την ενεργοποίησή τους με την κατασκευάστρια εταιρεία. Ο κ. Δήμας ξεκαθάρισε, επίσης, στην κ. Μακρή ότι τα χαρακτηρισμένα από τις δημοτικές αρχές ως πρώτης προτεραιότητας έργα (ΠΕ1) από προηγούμενες θεομηνίες έχουν ήδη, ολοκληρωθεί. Το ίδιο θα συμβεί και με τα συγκεκριμένα έργα που θα καθορισθούν από τους δημάρχους και θα αναληφθούν σύντομα.
Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υπηρεσιών του και για τις σημαντικές παρεμβάσεις που, ήδη, ο ίδιος έχει προγραμματίσει και συντονίζει, τόνισε ότι, με τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου στο πεδίο σε στενή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και την κατασκευάστρια εταιρεία, θα επισπευσθούν οι έλεγχοι και τα έργα αποκατάστασης.
































