Τις προσεχείς κινητοποιήσεις οργάνωσε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

To δίμηνο αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ με αιχμή την αξιοπρεπή διαβίωση των λαϊκών οικογενειών, οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο και η κορύφωση με το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα, συζητήθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, παρουσία και του μέλους της Εκτελεστικής επιτροπής του ΠΑΜΕ και προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Γιάννη Τασιούλα.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Τασιούλας μέσα από την μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στόχος είναι να δοθεί η απάντηση στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που έρχονται στην ασφάλιση, στην κοινωνική πρόνοια, στο πρόβλημα της ανεργίας. Επιλέχθηκε το δίμηνο πρόγραμμα να έχει ως θέμα αιχμής το πρόβλημα της ανεργίας διότι αυτό «δένεται» με το εισόδημα της εργατικής- λαϊκής οικογένειας, το ασφαλιστικό σύστημα, τις εργασιακές σχέσεις. Στόχος είναι η ενοποίηση της πάλης της εργατικής τάξης, ώστε αυτή να απαντήσει οργανωμένα. Στη συνέχεια μετέφερε την εμπειρία αγώνων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και οι οποίοι είχαν θετικά αποτελέσματα, όπως στην Κόσκο, στους Οικοδόμους του Μετρό της Αθήνας καθώς και σε άλλους κλάδους των εργαζομένων.
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Τσιώνας από την γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ αναφέρθηκε στην σημερινή συγκυρία τονίζοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που εξαθλίωσαν ακόμη παραπέρα τους εργαζόμενους. «Μέσα από το αγωνιστικό κάλεσμα και την δίμηνη αυτή πρωτοβουλία, πηγαίνουμε όχι μόνο να ανακόψουμε αυτή την πορεία αλλά και να κερδίσουμε μέσα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη θα αποτελεί την κορύφωση, ενώ το Σάββατο 4 του Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις και στο Βόλο, συλλαλητήρια. Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου, τη ΔΕΥΑΜΒ, το Νοσοκομείο, την Εφορία, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, τον ΟΑΕΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι».

Πρώτος σταθμός είναι η συγκέντρωση που διοργανώνει η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 18 του Σεπτέμβρη στις 8 μμ. στο άγαλμα για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Πέτρου Φύσσα και την δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, συγκέντρωση που είχε ανακοινωθεί ήδη από τα τέλη του Αυγούστου.

Στην ΙΜΑΣ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων
Την αμέριστη συμπαράσταση και ταξική αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στον αγώνα των εργαζομένων στην ΙΜΑΣ και ΣΥΡΜΑ, εξέφρασαν το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας Γιάννης Τασιούλας και οι εκπρόσωποι της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, που επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με τους απεργούς, χθες το απόγευμα, μπροστά στην πύλη του εργοστασίου.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Τασιούλας υπάρχει ανάγκη τώρα, οι εργαζόμενοι της ΙΜΑΣ να ενημερώσουν εργοστάσιο- εργοστάσιο και τους άλλους εργαζόμενους της περιοχής, όπως και το λαό του Βόλου, με στόχο να αναπτυχθεί στην πράξη ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης, υπέρ των απεργών. Όπως σημείωσε ο Γ. Τασιούλας όταν αναπτύσσονται τέτοιοι αγώνες όπως στην ΙΜΑΣ-ΣΥΡΜΑ, αργά ή γρήγορα θα έχουν αποτελέσματα και αυτά θα επηρεάσουν και τους επόμενους αγώνες που θα έρθουν. Επισήμανε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να απαλλαγούν από την όποια κινδυνολογία των εργοδοτών, αφού αυτή έχει στόχο να υλοποιήσεις τους σχεδιασμούς των εταιρειών τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.