ΤτΕ: Στο -3,2% η πιστωτική επέκταση τον Οκτώβριο

Στο -3,2% διαμορφώθηκε o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα τον Οκτώβριο, έναντι -3,5% τον προηγούμενο μήνα.
Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ+1,80% (ΤτΕ) προκύπτει πως η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 237 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 937 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2014.

Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 209 εκατ. ευρώ τον φετινό Οκτώβριο έναντι αρνητικής καθαρής ροής 737 εκατ. ευρώ πέρυσι και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -3,8%, από -4,7% το Σεπτέμβριο του 2014.
Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -3,5%, από -4,5% τον προηγούμενο μήνα και η καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν

θετική κατά 235 εκατ. ευρώ.
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -7,8%, από -7,2% τον προηγούμενο μήνα.
Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων
Τον Οκτώβριο του 2014, η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 91 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 19 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2013, και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της διαμορφώθηκε στο 0,1%, από 0,9% τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων
Αρνητική κατά 355 εκατ. ευρώ ήταν η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Οκτώβριο του 2014, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -3,0%, από -2,9% τον προηγούμενο μήνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.