Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών: Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πρέπει να αντιπαλέψουν

Άρθρο για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων

Η 21η Μάρτη είναι μέρα αφιερωμένη κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων. Είναι μέρα βαμμένη με το αίμα των φοιτητών που δολοφονήθηκαν το 1966 από την αστυνομία της ρατσιστικής Νότιας Αφρικής, γιατί διαδήλωναν ενάντια στο απαρτχάιντ.

Ο ρατσισμός μπορεί σήμερα να έχει άλλο πρόσωπο αλλά δεν παύει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων μέσω των κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους. Περιλαμβάνει όλων των ειδών τις διακρίσεις λόγω φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας κλπ. Η πιο αναγνωρίσιμη μορφή ρατσισμού εκδηλώνεται ενάντια στις μετανάστριες και τους μετανάστες.
Η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι κοινωνικά φαινόμενα που έχουν βαθιές ρίζες στα εκμεταλλευτικά συστήματα. Είναι συνέπειες κυρίως των οικονομικών κρίσεων , αλλά και πολεμικών ανακατατάξεων και συγκρούσεων για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που ηγούνται ΝΑΤΟ και ΕΕ, μέλος των οποίων είναι και η χώρα μας.
Με την υπογραφή της συνθήκης του «Δουβλίνο 2» από τις ελληνικές κυβερνήσεις, η χώρα μας έχοντας μετατραπεί σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης», υποχρεώνει τους μετανάστες να παραμένουν εδώ χωρίς δικαίωμα σε έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για να μπορέσουν να πάνε στη χώρα που ήταν ο προορισμός τους.

Οι γυναίκες μετανάστριες βιώνουν με ιδιαίτερα άγριο τρόπο το εχθρικό περιβάλλον στον τόπο «υποδοχής» τους. Στέκονται στο πρώτο σκαλί της εκμετάλλευσης, της μαύρης εργασίας της κάθε είδους βίας, των βιασμών, του τράφικινγκ, της πορνείας. Σαν μητέρες, όμως, βρίσκονται στο πιο κάτω σκαλί της σκάλας των δικαιωμάτων, των δικών τους και των παιδιών τους.
Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πρέπει να αντιπαλέψουν μέσα από το οργανωμένο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την κοινωνική συμμαχία κάθε είδους ρατσιστική αντίληψη. Να γυρίσουν την πλάτη και να πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές τα φασιστικά μορφώματα που δρουν για τα συμφέροντα των αφεντικών, που είναι οι κύριοι υπαίτιοι της ανεργίας και της φτώχειας Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων.

Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, Ελληνίδες και μετανάστριες να αγωνιστούν ενωμένες για τα σύγχρονα δικαιώματα τους και να στρέψουν την πάλη τους ενάντια στους πραγματικούς υπαίτιους της εκμετάλλευσής τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.