Θλίψη και υπερηφάνεια στο ύστατο χαίρε του διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού

Τιμές απέδωσαν σχηματισμός ελικοπτέρων και άγημα

ΑΠΑΤΣΙΣΟΡΟΣ ΔΑΡΑΝΕΚΡΩΣΙΜΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΙΝΑΚΑΦΛΟΓΑΗΓΕΣΙΑ ΓΕΣΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣΜε θλίψη, οδύνη και υπερηφάνεια οι Ένοπλες Δυνάμεις αποχαιρέτισαν τον διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού στο ΓΕΣ, ταξίαρχο Αντώνη Δάρα, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 52 χρονών, λόγω εμφράγματος του μυοκαρδίου τη Δευτέρα και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του.

Παρόντες στην εξώδιο ακολουθία, που έγινε στο Βόλο, ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του εκλιπόντα ανώτατου αξιωματικού, η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας- Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, καθώς και εκπρόσωποι της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 111 Πτέρυγας Μάχης, του γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ, οι διοικητές της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και του Λιμεναρχείου Βόλου, καθώς και πλήθος αξιωματικών και συμμαθητών του της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, στο Στεφανοβίκειο, όπου ο εκλιπών υπηρέτησε επί σειρά ετών και από τη θέση του διοικητή.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα τρία παιδιά του διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού, δύο κόρες 26 και 18 χρονών και ένας υιός 24 χρονών, καθώς και άλλοι συγγενείς του που δεν μπορούσαν ακόμη να πιστέψουν αυτό που συνέβη τόσο ξαφνικά.
Τιμές στη σορό του επίλεκτου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε άγημα της 1ης Ταξ.Α.Σ., ενώ την ώρα που ολοκληρώθηκε η εξώδιος ακολουθία πάνω από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου πέταξε σχηματισμό τεσσάρων ελικοπτέρων Apache, που έκαναν πτήση και πάνω από το Κοιμητήριο «Κούκος».

Ο εκλιπών διετέλεσε χειριστής ελικοπτέρων Ηuey και Apache και ήταν υπόδειγμα αξιωματικού και οικογενειάρχη όπως ανέφεραν στην ανάγνωση του βιογραφικού του. Επικήδειους εκφώνησαν συμμαθητής του στη σχολή και ο διευθυντής της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού, ταξίαρχος ε.α. Βασ. Νικολόπουλος.
Εκτός από τα στεφάνια έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγτ. Νικοάλου υπήρχε πορτραίτο του άτυχου Αντώνη Δάρα, το οποίο υπέγραφαν οι συνάδελφοί του, αλλά και ένα stand του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», μετά από επιθυμία της οικογένειας και του ΓΕΣ, όπου όποιος επιθυμούσε κατέθεσε οικονομική ενίσχυση αντί στεφάνου.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της «Φλόγας» στη Μαγνησία Ντίνα Τριανταφύλλου ήταν επιθυμία της οικογένειας και του Στρατού, αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα για τη στήριξη του Συλλόγου.

Στην εξώδιο ακολουθία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο σρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασ. Τελλίδης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Χρ. Μανωλάς, ο Γεν. Επιθεωρητής Στρατού αντιστράτηγος Ιωαν. Ηλιόπουλος, ο Α’ υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημ. Θωμαΐδης, ο Β’ υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλ. Οικονόμου, ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Ιωάν. Μαυράκης, ο διοικητής της Α’ Στρατιάς αντιστράτηγος Ηλ. Λεοντάρης, ο επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κων. Γκατζογιάννης, κλιμάκιο του ΑΤΑ με επικεφαλής τον υπαρχηγό υποπτέραρχο Συμεών Ψιμούλη, ο ακούλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ και δύο αξιωματικοί του γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ.

Στεφάνια απέστειλαν ο υπουργός και υφυπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος και Δημ. Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικός Νικ. Τόσκας, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Μιχ. Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγ, Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΣ, ο διοικητής και το προσωπικό της Αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής στην Ελλάδα, το 304 ΤΣΥΑΥ, η εταιρία Boeing κατασκευάστρια των ελικοπτέρων Apache και πολλοί άλλοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.