Ελικόπτερο εντόπισε τους ορειβάτες στο φράγμα Μαυρομάτι

Από την 111 Πτέρυγα Μάχης που έλαβε μέρος στην επιχείρηση

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των πέντε Θεσσαλών ορειβατών στην περιοχή της Βρύναινας Αλμυρού, που εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της 111 Πτέρυγας Μάχης και είναι καλά στην υγεία τους.
Πρόκειται για τρεις άνδρες και δυο γυναίκες ηλικίας 34 ως 55 χρονών, κατοίκους Λάρισας και Τρικάλων, που εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, προς την έξοδο του φράγματος Μαυρομάτι, στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Βρύναινας και αφού διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους, αναχώρησαν για τα σπίτια και τις οικογένειές τους.
Οι πέντε ορειβάτες βρισκόταν στην περιοχή από χθες, για να κάνουν αναρρίχηση και καταρρίχηση στο φράγμα και τους έπιασε η νύχτα, με αποτέλεσμα να χαθούν, γιατί δεν ήξεραν την περιοχή.
Από νωρίς το πρωί η μητέρα του ενός από τους πέντε ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στήθηκε επιχείρηση από το Κλιμάκιο του Αλμυρού και πυροσβέστες από το Βόλο, ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και στην επιχείρηση έλαβαν μέρος ορειβάτες της περιοχής Αλμυρού που γνώριζαν καλά το σημείο.
Η περιοχή ήταν δύσκολη, αναφέρει μέλος της επιχείρησης καθώς οι πέντε ορειβάτες, βρισκόταν από την αρχή ως το τέλος του φράγματος, σε μια διαδρομή 2,7 χλμ. δύσκολης όμως, καθώς στη διαδρομή του υπάρχουν καταρράκτες μέχρι και 22 μ. ύψους και για να τους προσεγγίσουν απαιτούνταν καταρρίχηση.
Τελικά, οι πέντε ορειβάτες εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί προς την έξοδο του φράγματος από ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης τύπου ΑΒ-205 που εδρεύει στην 111 Πτέρυγα Μάχης Ν. Αγχιάλου, στις 12.10 το μεσημέρι και ενημερώθηκαν τα πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ.
Οι ορειβάτες ήταν καλά στην υγεία τους και διεκομίστηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο Βόλου, πριν τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για τις πόλεις τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.