Υπό μερικό έλεγχο νέα πυρκαγιά κοντά στη Φυλάκη Αλμυρού

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν λίγη ώρα νέα πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι πριν τη Φυλάκη Αλμυρού, ενώ απειλήθηκε αποθήκη με γεωργικά εργαλεία. Η φωτιά ξέσπασε σε σιτοκαλαμιές και επεκτάθηκε σε βουνό, όπου δεν υπήρχε πρόσβαση.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και επί τόπου πήγαν 10 υδροφόρα οχήματα από τη Μαγνησία και τη Λάρισα, με δύο πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών (συνολικά 25 άνδρες), ενώ έγιναν ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστική αεροσκάφη.
Την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνισε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Νίκος Μιχαλάκης, ενώ επί τόπου βρέθηκαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Βόλου αντιπύραρχοι Χαράλάμπος Πόζογλου και Άγγελος Κυρίτσης.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν αποθήκη με αγροτική εργαλεία, αλλά όχι και λάστιχο ποτίσματος που βρισκόταν στο χώρο που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Στις 9.30 το βράδυ η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, με απολογισμό καμένα πουρνάρια σε έκταση 50 στρεμμάτων και σιτοκαλαμιές, σε περίπου 100 στρέμματα, ενώ δυνάμεις πυρόσβεσης θα μείνουν επί τόπου όλη τη νύχτα, για να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.