Αλέξ. Μεϊκόπουλος: Αν δεν κάναμε συμφωνία, θα ήμασταν υπεύθυνοι μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας

Όπως τόνισε στην ομιλία του στην Βουλή κατά τη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων ο βουλευτής Μαγνησίας

«Φέραμε μία συμφωνία η οποία όντως δεν είναι μόνο κατώτερη των δικών μας εκτιμήσεων και προσδοκιών, αλλά είναι και κατώτερη και των προσδοκιών του κόσμου. Επιλέξαμε, όμως, να κάνουμε μια επιλογή η οποία είχε την εξής αφήγηση: Δεν θέλαμε να γίνουμε ήρωες της μιας νύχτας και στη συνέχεια να εισπράξουμε την κατακραυγή του κόσμου, αφού θα ήμασταν οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για μια μεγάλη εθνική τραγωδία άνευ προηγουμένου», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης την Τρίτη 6.10.2015.

Επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να δράσει μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, εξήγησε ότι υπάρχουν ωστόσο πεδία χωρίς δημοσιονομικό κόστος, στα οποία μπορεί να κάνει τις απαραίτητες τομές και παρεμβάσεις που θα δώσουν συνέχεια στο κοινωνικό πρόσωπο που επέδειξε τους προηγούμενους 7 μήνες.

Ένα τέτοιο πεδίο είναι η Δημόσια Διοίκηση, η οποία θα ανασυγκροτηθεί.
Ο κ. Μεϊκόπουλος εστίασε στην ενίσχυση της διαφάνειας με την ελεύθερη πρόσβαση σε πληροφορίες δημοσίων φορέων, αλλά και στην πάταξη της γραφειοκρατίας με την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία αποτυπώνεται στο παράδειγμα του ηλεκτρονικού ΚΕΠ ΕΡΜΗΣ που δίνει αυτοστιγμεί περίπου 20 πιστοποιητικά και σε δύο-τρεις ημέρες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κάθε πολίτη περίπου 150 χαρτιά και πιστοποιητικά.

Αναφέρθηκε ακόμη στην εκ βάθρων οργανωτική αλλαγή όλου του δημόσιου τομέα με νέα οργανογράμματα, περιγραφή θέσεων εργασίας ανά ειδικότητα και συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο, αλλά και στον παραγωγικό προγραμματισμό της πολιτικής προσλήψεων στο Δημόσιο χάρη στο νέο σύστημα κινητικότητας για την κάλυψη συγκεκριμένων ελλείψεων σε προσωπικό και την πλήρη διαφάνεια μέσω πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης της εσωτερικής αγοράς εργασίας στον δημόσιο τομέα.

Τέλος, έκανε λόγο για ένα σύστημα αξιολόγησης του παραγόμενου έργου της Δημόσιας Διοίκησης, που θα έχει τελικό στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενώ στάθηκε και στην αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔΑ) ως επίσημο σύμβουλο του κράτους σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης. Η περαιτέρω ανάδειξή του σε εθνικό στρατηγικό φορέα ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη μίας παραγωγικής και αποτελεσματικής διοίκησης, γιατί με την έρευνα, την τεκμηρίωση, την καινοτομία, την παραγωγή επιτελικών στελεχών διοίκησης και την αναβάθμιση του υπάρχοντος δυναμικού μέσω διαρκούς επιμόρφωσης, το ΕΚΔΔΑ μπορεί να παρέχει τα εχέγγυα για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων φορέων, με σκοπό την παροχή άμεσων και ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες που θα διευκολύνουν την ιδιωτική και επαγγελματική καθημερινότητά τους.

Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος με το βίντεο της ομιλίας του: https://www.youtube.com/watch?v=6bj7dlhxkPY&feature=youtu.be

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.