COCKTAIL: Sour Fig

Το σημερινό μας πιάτο είναι πικάντικο και έντονο γευστικά, λόγω του παστουρμά, οπότε χρειαζόμαστε κάτι ελαφρύ και γλυκόξινο για να ισορροπήσουμε τις γεύσεις μας. Οπότε με βάση το gin συνδυάζουμε αρώματα εσπεριδοειδών και σύκου προκειμένου να έχουμε ένα αρωματικό και ελαφρύ κοκτέιλ, χωρίς να μας λείπει το αλκοόλ από τον ουρανίσκο μας, όπου έχει και αυτό τον ρόλο του στην ισορροπία των γεύσεων.

Δοκιμάστε το cocktail Sour Fig στο Café BaCaRe Delis στη Σκενδεράνη 14 στο Βόλο .
Δοκιμάστε το cocktail Sour Fig στο BaCaRe Delis στη Σκενδεράνη 14 στο Βόλο .

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 

60mlGin
30ml Φρέσκο χυμό από λεμόνι
20mlΦρέσκο χυμό από πορτοκάλι
25ml Σιρόπι Ζάχαρης (2:1)
λίγη μαρμελάδα σύκου

Αλκοόλ ανά μερίδα:  2.4 μονάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα συστατικά μας και χτυπάμε με 5-6 πάγους. Στη συνέχεια σουρώνουμε σε ένα μικρό βαζάκι μαρμελάδας με 5-6 πάγους, ψεκάζουμε με τα αιθέρια έλαια από μια φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού, όπου τα ρίχνουμε μέσα και διακοσμούμε όπως στην φωτογραφία. Σερβίρουμε με δύο καλαμάκια και καλή σας απόλαυση!

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κοκτέιλ στο ξενοδοχείο Kivo Art & Gourmet Hotel, στο μπαρ των εστιατορίων Kivo Creative Greek Cuisine, Kivo Modern Asian Dining στη Σκιάθο, στο Καφέ Κοκτέιλ Μπαρ Puerto και στο BaCaRe Delis στη Σκενδεράνη 14 στο Βόλο και στην Άφησσο στα «6 Κλειδιά». Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.