Εργαστήρι σωστής τοποθέτησης φωνής στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Ένα βιωματικό εργαστήρι ορθής τοποθέτησης φωνής θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαρτίου 2016 στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου στην οδό Μεταμορφώσεως 1. Διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και το Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Όπως αναφέρεται, «το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ηθοποιούς, επιχειρηματίες, δικηγόρους και όσους χρησιμοποιούν τη φωνή ως εργαλείο δουλειάς ή μέσο επικοινωνίας. Εισηγήτρια θα είναι η Υψίφωνος και Μουσικοσυνθέτης Χριστίνα Μαργαρίτου καθηγήτρια Μονωδίας και Ανώτερων Θεωρητικών. «Η φωνή του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική και αποτελεί το σπουδαιότερο όργανο επικοινωνίας του. Ο τρόπος με τον οποίο μιλούμε έλκει ή απωθεί το ακροατήριό μας , μπορεί να κάνει την παρουσία μας ευχάριστη , κουραστική ή αδιάφορη. Πρέπει να γνωρίζουμε τον τρόπο που τοποθετούμε τη φωνή μας ώστε να εκφέρεται με εύληπτο και αισθαντικό λόγο.

Η φώνηση είναι το μέσο για να γίνει ο επαγγελματίας καλύτερος στην δουλειά του και στην επικοινωνία του με το κοινό του.» αναφέρει σχετικά η κα Μαργαρίτου.

Το Ωδείο φιλοδοξεί μετά το πέρας του σεμιναρίου και μέσα από τη βιωματική άσκηση, οι συμμετέχοντες να αναπνέουν και να τοποθετούν τη φωνή τους σωστά έτσι ώστε να μην αρρωσταίνουν, να μην κουράζουν τη φωνή τους και να έχουν καλύτερη επαφή με το κοινό.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 4 ώρες σε ομαδική διαδραστική διδασκαλεία και μια ώρα ατομική διδασκαλεία. Οι ώρες διεξαγωγής το Σάββατο 19 Μαρτίου για το ομαδικό εργαστήρι είναι από τις 10:00 έως τις 14:00 ενώ για το ατομικό θα προηγηθεί συνεννόηση.

Το κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου είναι 30ευρω. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 36992.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://doepap.gr/»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.