Ολοκλήρωση έκθεσης για τον Κένταυρο Χείρωνα

Οι άγριοι Κένταυροι
Τα παιδιά δημιούργησαν τη δική τους εικονογράφηση του μύθου!

Έργα των παιδιών
Έργα των παιδιών
Πήλιο το βουνό των Κενταύρων
Πήλιο το βουνό των Κενταύρων
Με το τέλος της έκθεσης για τον Κένταυρο Χείρωνα που οργάνωσε φέτος το καλοκαίρι το Τοπικό Μουσείο Μηλεών του Δήμου Ν. Πηλίου, το Μουσείο απέκτησε μία εκπληκτική πινακοθήκη παιδικών έργων. Μια μοναδική, ξεχωριστή, πρωτότυπη, πολύχρωμη εικονογράφηση του μύθου για τον Κένταυρο Χείρωνα που δημιουργήθηκε σιγά – σιγά από παιδιά που συμμετείχαν σε παράπλευρες δραστηριότητες και προγράμματα στο χώρο της έκθεσης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μόνα τους ή μαζί με τους γονείς τους, τα παιδιά βλέποντας την έκθεση είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο του Χείρωνα και στη συνέχεια να καταγράψουν με τη δική τους ματιά, με τη δική τους φαντασία, στιγμιότυπα που τους εντυπωσίασαν.

Ο μικρός Χείρων και η μητέρα του Φιλύρα
Ο μικρός Χείρων και η μητέρα του Φιλύρα

Χωρίς δισταγμό, με γρήγορες, σίγουρες γραμμές, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η επιφάνεια του χαρτιού που είχαν μπροστά τους μεταμορφωνόταν σε μία δική τους εντυπωσιακή δημιουργία.
Οι παιδικές αυτές δημιουργίες επιβεβαιώνουν ότι ο μύθος του Κένταυρου Χείρωνα παραμένει πηγή έμπνευσης για κάθε ηλικία μέχρι και σήμερα».

Εικονογραφημένη έκδοση του μύθου;

Όπως αναφέρεται επίσης, «το Τοπικό Μουσείο Μηλεών του Δήμου Ν. Πηλίου ευχαριστεί όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις φετινές δραστηριότητες και παραχώρησαν τα έργα τους για να παρουσιαστούν στην έκθεση και όπως υποσχέθηκε, έργα τους θα ανεβούν το συντομότερο δυνατόν στην επίσημη ιστοσελίδα του www.miliesmuseum.gr
Παράλληλα, το Μουσείο θα ήταν πρόθυμο να παραχωρήσει τη χρήση των παιδικών αυτών έργων στις Τοπικές Αρχές προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία έκδοση του μύθου εικονογραφημένη με τα έργα των παιδιών.

Ο Χείρων και οι μαθητές του
Ο Χείρων και οι μαθητές του

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης, το Μουσείο Μηλεών ευχαριστεί τον Τύπο του Βόλου για την ουσιαστικότατη συνεργασία και την ενημέρωση του κοινού για τιςδραστηριότητές του, φέρνοντας κάθε φορά νέους φίλους στις εκθέσεις και στο χώρο του.
Φίλοι αναγνώστες, μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του Μουσείου και στη σελίδα του στο f/b : Μουσείο Μηλεών Πηλίου – για να ενημερώνεστε για τις επόμενες δραστηριότητές μας. Καλό αποκαλόκαιρο!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.