«Το Αστέρι της Βηθλεέμ»

Χριστουγεννιάτικη ομιλία με παράλληλη απόδοση τραγουδιών

Ομιλία του κ. Κώστα Βαϊνά (Διδάκτωρ της Παιδαγωγικής, Καθηγητής της ΑΣΠΑΙΤΕ) για το αστέρι του Χριστουγέννων θα γίνει στο «Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη».

Συμμετέχει το Χορωδιακό Τμήμα των Κοινωνικών Κέντρων Αγίου Γεωργίου & Αλυκών με μαέστρο την Αγγελική Κοντοπούλου.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 μμ, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Όπως αναφέρεται, «Από τη γέννηση Του Χριστού και μετά, αστρονόμοι και αστροφυσικοί, έκαναν πολλές προσπάθειες, για να εξηγήσουν επιστημονικά, τι ήταν “το αστέρι των Χριστουγέννων”. Στην αρχή, θεώρησαν ότι ήταν κάποιος κομήτης. Στη συνέχεια, υπέθεσαν, ότι ήταν κάποιο Supernovae αστέρι (δηλαδή αστέρι σε κατάσταση έκρηξης). Τελικά, επικράτησε η άποψη, του Kepler, ο οποίος, απέδειξε, ότι πρόκειται, για συζυγία πλανητών, δηλαδή: οπτική σύμπτωση πλανητών, και συγκεκριμένα, του Κρόνου και του Δία.

Η επιστημονική αυτή αναζήτηση, έφερε στο φως, και ένα λάθος που είχε κάνει ο Διονύσιος ο μικρός, το 533 μ.Χ. όταν ανέλαβε, να φτιάξει, το ημερολόγιο, με βάση τη γέννηση Του Χριστού. Σύμφωνα με τις νεότερες απόψεις, η ημερομηνία γέννησης Του Χριστού, τοποθετείται 7 χρόνια νωρίτερα, και μάλιστα την εποχή της Άνοιξης.”

Σκοπός βέβαια της ομιλίας, δεν είναι, να αλλοιώσει τις ζεστές Χριστουγεννιάτικες συναισθηματικές καταστάσεις, που συνδέονται με “το αστέρι των Χριστουγέννων” αλλά αντίθετα να τις τονώσει ακόμη περισσότερο.

Στην αρχή και στο τέλος της Ομιλίας, το Χορωδιακό Τμήμα των Κοινωνικών Κέντρων Αγίου Γεωργίου και Αλυκών, με υπεύθυνη Μουσικό την κα Αγγελική Κοντοπούλου, θα τραγουδήσει τραγούδια σχετικά με το αστέρι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.