Επιλογή κρασιού για το ψάρι στον ατμό ευκαλύπτου

Το "Μαντείο" του Κτήματος Αργυρίου.
Το “Μαντείο” του Κτήματος Αργυρίου.
Εκατοντάδες είδη ψαριών κολυμπάνε στις θάλασσές μας. Χιλιάδες γεύσεις κρασιών «κολυμπάνε» στα ποτήρια μας. Η σημερινή γαστριμαργική επιλογή περιλαμβάνει ψάρι στον ατμό, και μαζί με την βούτυρο-λεμονάτη σάλτσα που το συνοδεύει μας οδηγεί, με κλειστά μάτια, σε ένα λευκό κρασί . Από τους πρόποδες του Παρνασσού και την περιοχή του Μαντείου των Δελφών, επιλέγουμε ένα ένα μεγάλο λευκό κρασί από το νέο πειραματικό χαρμάνι του Νίκου Αργυρίου από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Chardonnay.

Στο ποτήρι κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον με το έντονο χρυσό χρώμα του με απαλές πράσινες ανταύγειες, που μαρτυρούν το νεαρό της ηλικίας του. Η μύτη πλημμυρίζει έντονα αρώματα μελιού και βανίλιας, περίτεχνα δεμένα με τη βελούδινη αίσθηση φρούτων, με κυριότερα τον ανανά και το αχλάδι .Στο στόμα, απόλυτα ισορροπημένο, στρογγυλό, με την αισθητή οξύτητα και το πλούσιο σώμα να σμίγουν αρμονικά σε ένα σύνολο με λιπαρότητα και ένταση. Ξύλο και βανίλια κάνουν αισθητή την παρουσία τους δένοντας τα αρώματα στόματος. Στο τελείωμα, η βουτυρώδης αίσθηση έχει διάρκεια στη μακριά επίγευση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.