Κρασί για τη Φάβα με κιμά κοτόπουλο, κολοκύθα και σταφίδες

nykteriΗ σημερινή μας συνταγή, μας προσφέρει μια καλοκαιρινή νότα καταμεσής του χειμώνα και μας ταξιδεύει σε κάποιο νησί, δίπλα σε μια παραλία να απολαμβάνουμε μεζεδάκια και κρασιά της ελληνικής γης. Η Σαντορίνη θα είναι ο σταθμός μας σήμερα μιας και η φάβα, που είναι το κύριο συστατικό του πιάτου μας, ταιριάζει απόλυτα με τα κρασιά της περιοχής. Η επιλογή μας: Σαντορίνη Νυχτέρι από τις γηγενείς ποικιλίες Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο. Ώριμο και ζεστό βαρελάτο κρασί, πλούσιο σε αρώματα, με καλή οξύτητα και μεγάλη διάρκεια, αντανακλά τον ήλιο και τους ανέμους του Αιγαίου που δίνουν στα σταφύλια και κατ’ επέκταση στα κρασιά της Σαντορίνης άρωμα και γεύση νησιώτικης Ελλάδας σε κάθε γουλιά.

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κρασί από το κελάρι του wine bar στο Kivo Art & Gourmet Hotel αλλά και των εστιατορίων Kivo Creative Greek Cuisineκαι Kivo Modern Asian Dining στην Σκιάθο!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.