Κρασί για το κουνέλι με γλυκιά κολοκύθα

merkouriΤο κουνέλι, σαν είδος , συγκαταλέγεται στα κυνήγια όντας μέλος της οικογένειας των λαγοειδών, ασχέτως αν πλέον μπορούμε να τα έχουμε και ως κατοικίδια στο σπίτι μας και έχει επίσης και άπαχο κρέας. Λαμβάνοντας υπ’όψιν τα δυο αυτά χαρακτηριστικά, όπως επίσης και την γλυκιά κολοκύθα που έχει προστεθεί στην συνταγή, καταλήγουμε να επιλέξουμε ένα κόκκινο κρασί με μαλακές τανίνες, στρογγυλεμένο και σχετικά φρουτώδες στο στόμα. Το κόκκινο Κτήμα Μερκούρη που αποτελείται από τις ποικιλίες Μαυροδάφνη και Refosco είναι η επιλογή μας για σήμερα. Διακρίνεται για το βαθύ κόκκινο χρώμα, με αρώματα κόκκινων φρούτων, νότες σοκολάτας και βανίλιας και ξύλου κανέλας. Με μέσο σώμα, ισορροπημένο με μαλακές τανίνες που μας αφήνει μια βουτυράτη επίγευση εξαιτίας του βαρελιού στο οποίο ωρίμασε για 10-12 μήνες.

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κρασί από το κελάρι του wine bar στο Kivo Art & Gourmet Hotel αλλά και των εστιατορίων Kivo Creative Greek Cuisine και Kivo Modern Asian Dining στην Σκιάθο!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.