Αναβολή του σεμιναρίου αξιολόγησης και «μπαλάκι» ευθυνών

Ούτε σήμερα Πέμπτη, τελευταία ημέρα διεξαγωγής των σεμιναρίων αξιολόγησης για τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων της χερσαίας Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο κτίριο Μουρτζούκου, με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Δοδοντσάκη να ρίχνει ευθύνες στους διευθυντές και τους δεύτερους να κάνουν λόγο, σε ανακοίνωσή τους, ότι την ευθύνη φέρει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων αξιολόγησης βρέθηκαν πάνω από 50 εκπαιδευτικοί μεταξύ τους και μέλη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, προκειμένου να εμποδίσουν την τελευταία ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου. Στο σημερινό σεμινάριο επιμορφωτές ήταν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δοδοντσάκης, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Βασιλική Ζιάκα η οποία δεν παραβρέθηκε.

Ο κ. Δοδοντσάκης κάλεσε τους διευθυντές στον αύλειο χώρο και τους επέρριψε ευθύνες, που δεν συγκρουστήκανε με τους συνδικαλιστές και τους εκπαιδευτικούς και γιατί δεν καλέσανε και την Αστυνομία. Μάλιστα συνδικαλιστές αναφέρουν ότι ο διευθυντής τους μίλησε με άσχημο τρόπο και χρησιμοποιώντας απρεπείς εκφράσεις.

Στη συνέχεια, οι διευθυντές συγκεντρώθηκαν και έκαναν λόγο για διοικητικό έλλειμμα από πλευράς του Διευθυντή. Μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση την οποία υπέγραψαν οι 40 περίπου σε σύνολο 75, στο οποίο επισημαίνεται ότι παρεμποδίστηκαν από την ΕΛΜΕ, κι ότι την ευθύνη μη διεξαγωγής των σεμιναρίων φέρει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Δοδοντσάκης. Η ανακοίνωση αυτή επιδόθηκε στον Διευθυντή, ενώ συνδικαλιστές αναφέρουν ότι οι διευθυντές δεν παρεμποδίστηκαν απλά δεν ήθελαν να συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.