Ομαδική δερματική αλλεργία μαθητών!

Είχαν πάει εκδρομή στο πάρκο «Ανδρέας Βαλαχής»

Εξανθήματα και έντονα σημάδια δερματικής αλλεργίας παρουσιάστηκαν σε εξήντα με ογδόντα μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας μετά από εκδρομή στο άλσος “ Ανδρέας Βαλαχής” και παραμονή μέχρι να ξεκινήσει θεατρική παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας κάτω από πεύκα. Σήμερα το πρωί, με μέριμνα καθηγητών του σχολείου και μαθητών τέσσερις μαθητές μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου επισημάνθηκε ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, ενώ το σχολείο σήμερα έκλεισε, μετρά από δύο ώρες μάθημα και οι υγειονομικές υπηρεσίες συνέστησαν καθαρισμό και αερισμό των αιθουσών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από εκπαιδευτικούς του σχολείου, χθες οι μαθητές του σχολείου, πήγαν εκδρομή για να παρακολουθήσουν θεατρικό έργο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και, μέχρι να αρχίσει η παράσταση, οι καθηγητές που άφησαν να περιμένουν κάτω από πεύκα στο άλσος «Α. Βαλαχής».
Μάλιστα, δύο παιδιά διαμαρτυρήθηκαν από χθες για εξανθήματα που έβγαλαν στο σώμα τους.

Σήμερα το πρωί, τα παιδιά που παρουσίασαν εξανθήματα ήταν 10-15, ενώ, όσο περνούσε η ώρα, αυξανόταν, με αποτέλεσμα να φτάσουν, μετά τη 2η ώρα τα 60 με 80, με αναλογία περίπου ένας στους τρεις μαθητές, καθώς στο σχολείο φοιτούν 270 μαθητές.
Οι καθηγητές αντέδρασαν άμεσα, κάλεσαν το ΕΚΑΒ και προσπάθησαν να βρουν αλλεργιολόγο, που όμως δεν κατάφεραν κάποιον να επισκεφθεί το σχολείο, ενώ σε συνεργασία με τους γονείς μετέφεραν τέσσερα παιδιά στο Νοσοκομείο.

Στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι μαθητές, έγινε γνωστό, ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και επισημάνθηκε ότι πρόκειται για αλλεργία, που εκδηλώνεται από 2 μέχρι 24 ώρες, ενώ οι μαθητές υποβλήθηκαν σε εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Επίσης οι καθηγητές επικοινώνησαν με τη Διεύθυνση Υγείας, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, γιατροί της οποίας ήταν καθησυχαστικοί και έδωσαν εντολή για καθαρισμό και καλό αερισμό των αιθουσών διδασκαλίας.
Το σχολείο έκλεισε σήμερα, μετά από δύο ώρες μαθήματος, ενώ αύριο αναμένεται να λειτουργήσει και το σχολείο θα επισκεφθεί γιατρός του Υγειονομικού.

Συστάσεις για μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας
Συστάσεις για μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, έδωσε ο διευθυντής του σχολείου, με ενημέρωση προς τους ίδιους και τους γονείς τους για το θέμα της αλλεργίας.
Όπως αναφέρεται στο σημείωμα, «πληροφορηθήκαμε ότι σε σχολεία που κατά τη χθεσινή μέρα πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό περίπατο στο άλσος του Ελικοδρομίου της Νέας Ιωνίας, παρουσιάστηκαν σε αρκετούς μαθητές αλλεργικά συμπτώματα (εξανθήματα –κοκκινίλες- φαγούρα) στο σώμα τους. Τα εξανθήματα αυτά πιθανόν να οφείλονται σε αλλεργική αντίδραση στη γύρη των πεύκων και τις κάμπιες.

Επειδή και το δικό μας σχολείο πραγματοποίησε σήμερα τον περίπατό του στο ίδιο μέρος, για προληπτικούς λόγους κατ αρχήν να είστε ιδιαίτερα σχολαστικοί με την υγιεινή σας (καλό πλύσιμο χεριών, προσώπου, σώματος).

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να ενημερώσουν τους γονείς και κηδεμόνες τους γι αυτό. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια εμφανίσει αλλεργικά συμπτώματα, θα πρέπει να απευθυνθεί στο γιατρό του, ο οποίος θα εκτιμήσει την κατάστασή του και θα του συστήσει την κατάλληλη αγωγή, αν απαιτείται.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν στα συμπτώματα οι μαθητές και οι μαθήτριες οι οποίοι/ες έχουν αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα αλλεργίας κλπ. Σε περίπτωση κατά την οποία τα συμπτώματα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.