Διαδικτυακή προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας

Όπως ανακοινώνεται από τον Μαγνησιώτη Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση

Με αφορμή το ιωβηλαίο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821, η γνωστή σκηνοθέτης και παραγωγός πολλών ταινιών με ιστορικά, κοινωνικά και παιδαγωγικά θέματα, κ. Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, το οποίο θα παρουσιαστεί διαδικτυακά το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Φιλοθέης, στις 19.30 (ώρα Γερμανίας) και 20.30 ώρα Ελλάδος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εστάλη από τον Μαγνησιώτη Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση.

Το ντοκιμαντέρ της κ. Χατζημιχάλη-Παπαλιού εξιστορεί τα πέτρινα χρόνια της εποχής εκείνης, καθώς επίσης και το θάρρος και την δυναμικότητα της αγίας να δώσει παρηγοριά, ελπίδα και ανάσα ζωής στους σκλαβωμένους συμπατριώτες της.

Σημειώνεται ότι απότμημα του ιερού Λειψάνου της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας ευρίσκεται και στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου, με την ευγενή προσφορά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Την διαδικτυακή προβολή προλογίζουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, η σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας κ. Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού και ο Μαγνησιώτης Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.

Τονίζεται ότι την ημέρα εκείνη (19.02.2022) από τις 18:30 το ντοκιμαντέρ θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.filothei.de ο σύνδεσμος (link) με τον οποίο θα μπορεί κανείς να δει την ταινία.
Μέσω της ανακοίνωσης ευχαριστούν θερμά τον διπλωματούχο πληροφορικής κ. Χρήστο Μαραζίδη και τον διευθυντή της ιστοσελίδας bayariagr.de κ. Νικόλαο Σκτριτλή για την αφιλόκερδη τεχνική υποστήριξη της διαδικτυακής προβολής.

Επίσης ευχαριστούν θερμά τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ (Βερολίνο) και τον σκηνοθέτη και παραγωγό Hellas TV στο Μόναχο, κ. Φώτη Μάραντο, για την επίσης εθελοντική τους προσφορά στη βιντεοσκόπηση των μηνυμάτων που προλογίζουν την διαδικτυακή προβολή της ταινίας.

Ιδιαίτερα θερμές ευχαριστίες αποδίδονται στη σκηνοθέτη και παραγωγό κ. Μαρία Χατζημιχάλη – Παπαλιού για την ευγενή παραχώρηση της ταινίας της και του βιντεοσκοπημένου μηνύματός της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.